Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Συνέντευξη Ρουβίκωνα: «Δίνουμε έναν αγώνα αντίστασης»



Ο Ρουβικώνας δεν δέχτηκε ποτέ συνεντεύξεις των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών. Για πρώτη φορά στην τηλεόραση, μαζί μας στο teleSUR, γνωρίζουμε το ρόλο αυτής της οργάνωσης.

Ο Ρουβικωνάς είναι το πιο αναρχικό κόμμα στην Ελλάδα, υπάρχουν εκείνοι που γοητεύονται από τις πράξεις τους και άλλοι που ποινικοποιούν τις διαμαρτυρίες τους. 

Συνέντευξη στο κανάλι της Λατινικής Αμερικής που ανήκει σε Βενεζουέλα, Κούβα, Βολιβία, Νικαράγουα και Ουρουγουάη, έδωσαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας.

Τα δυο μέλη του Ρουβίκωνα, χαρακτήρισαν σοσιαλδημοκρατικό και με «ελάχιστη σχέση με τα κινήματα» τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισαν πως δεν θα έδιναν αντίστοιχη συνέντευξη στο Fox News. Σχολίασαν τη σχέση που έχουν «χτίσει» με τα ελληνικά ΜΜΕ.

Κατά τη συνέντευξη οι αντιεξουσιαστές φαίνονται εξοικειωμένοι με το φακό. Παράλληλα, το Telesur παρουσιάζει σκηνές από τη «δράση τους» όπως η ίδια η οργάνωση την έχει απαθανατίσει στα βίντεό της. 

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «αποδεχόμαστε τη βία ως πολιτικό εργαλείο. Εμείς έχουμε ορίσει τους όρους και τα όρια της βίας που ασκούμε».

Όπως αναφέρουν «το τέλος της διαδρομής είναι η αναρχία και ο κομουνισμός... αλλά είμαστε πολύ μακρυά». 

«Είμαστε ένα βασισμένο στην κοινωνία κίνημα και έτσι ενεργούμε» διαμηνύουν.

Στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε στο κατειλημμένο κτίριο Κ*ΒΟΞ, στα Εξάρχεια, βάλλουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον σοσιαλδημοκρατικό και με «ελάχιστη σχέση με τα κινήματα».

«Η απάθεια σημαίνει ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί» αναφέρουν για θέματα όπως η λιτότητα. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι κάνουν τα κόμματα της καθεστωτικής αριστεράς ιστορικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ την ελπίδα, την πούλησε και μετά την σκότωσε. Έκανε όσα δεν θα τολμούσε να κάνει ούτε η δεξιά, ακόμα και στα επίπεδα της καταστολής», αναφέρουν.


Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ειδική συνέντευξη teleSUR με την αναρχική ομάδα Ρουβινόνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου