Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Οι γάτες τελικά αγαπούν τον άνθρωπο όσο και οι σκύλοι



Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου καθώς δένεται βαθιά μαζί του και ότι οι γάτες είναι πιο ανεξάρτητες, εγωίστριες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ένα γεμάτιο πιάτο φαγητό. 

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, το τελευταίο το πίστευαν μόνο όσοι δεν είχαν γάτες. 

Όσοι συζούν με γάτες γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτές συνδέονται με τον άνθρωπο.

Και τώρα, μια νέα μελέτη από το Oregon State University έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που γνώριζαν οι κηδεμόνες των γατών και ισχυρίζεται πως οι γάτες δεν συμπαθούν τους ανθρώπους απλά επειδή τους προσφέρουν τροφή. 

Οι γάτες εκτιμούν, θέλουν και επιδιώκουν τη συντροφιά των ανθρώπων.

Η έκθεση επισημαίνει μεταξύ άλλων πως οι γάτες απολαμβάνουν την ανθρώπινη παρουσία, περισσότερο και από το φαγητό.

Οι ερευνητές πήραν αρχικά 50 γάτες από καταφύγια και σπίτια και τους στέρησαν για αρκετές ώρες την τροφή, την ανθρώπινη επαφή, την επαφή με οσμές και τα παιχνίδια τους.

Στη συνέχεια κλήθηκαν να έρθουν ξανά σε επαφή με τα τέσσερα βασικά ερεθίσματα και οι περισσότερες επέλεξαν την ανθρώπινη επαφή. 

Mόλις το 37% των γατών που συμμετείχαν στη δοκιμασία αυτή επέλεξαν το φαγητό ενώ πάνω από το 50% έδειξαν κατευθείαν προτίμηση στην ανθρώπινη επαφή.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως οι γάτες είναι περίπλοκα ζώα ως προς την κοινωνικοποίησή τους, αλλά αυτό το πρώτο εύρημα που προέκυψε είναι πολύ σημαντικό για την καλύτερη κατανόηση των αγαπημένων συντρόφων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου