Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Έρχονται φορο- έλεγχοι με smartphones





Ένα ειδικό σύστημα επικοινωνίας που θα επιτρέπει στα στελέχη τους ΣΔΟΕ να καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο τις επιχειρήσεις τους και να επικοινωνούν κρυπτογραφημένα θα προμηθευτεί το υπουργείο Οικονομικών.



Ο διαγωνισμός για το σύστημα ατομικής - ομαδικής και ασφαλούς (κρυπτογραφημένης) επικοινωνίας μέσω πρωτοκόλλου ΙΡ (ίντερνετ) που θα παρέχει την δυνατότητα για άμεση πραγματοποίηση κλήσεων φωνής (ΡΤΤ – push to talk), μεταφοράς δεδομένων (μηνύματα, φωτογραφίες, data), εντοπισμό θέσης GPS και προβολή εικόνας (βίντεο) σε πραγματικό χρόνο, ήδη τρέχει και οι προσφορές αναμένεται να κατατεθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα εφοδιαστούν με smartphones που θα φέρουν λογισμικό που θα επιτρέπει ομαδικές κλήσεις, ατομικές κλήσεις και κλήσεις προτεραιότητας, ομαδικά και ατομικά μηνύματα κειμένου, μεταφορά δεδομένων, καταγραφή κλήσεων και μηνυμάτων και ιστορικό τους, εντοπισμό θέσης, αποστολή αρχείων video, δυνατότητα απομακρυσμένης ακρόασης και λήψης φωτογραφιών, κ.α..

Στα κεντρικά του ΣΔΟΕ θα εγκατασταθεί ειδικό υπολογιστικό κέντρο ελέγχου (full command center) με ειδικό λογισμικό που θα έχει συγκεντρωμένο το σύνολο των χρηστών με το προφίλ τους.

Αυτό θα δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας σε φωνή και δεδομένα εκτός δικτύου, δυνατότητα κλήσεων προτεραιότητας, ομαδικών και ατομικών κλήσεων, μηνυμάτων κατάστασης, εντοπισμό χρηστών μέσω γεωγραφικού προσδιορισμού (GPS), την καταγραφή κλήσεων και μηνυμάτων, την αποστολή αρχείων video, μεταφορά δεδομένων, θα επιτρέπει τη δημιουργία και διαχείριση κοινών ομάδων χρηστών, τον έλεγχο πρόσβασης για όλους τους χρήστες, τη δυνατότητα ρύθμισης - αλλαγής- επεξεργασίας μεμονωμένων δεδομένων, τη διαχείριση του διακομιστή, τη δυνατότητα καταγραφής των ενεργειών, τη διατήρησης του ιστορικού όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων φωνής δεδομένων (συνομιλιών, sms, φωτογραφιών, video) και τη δυνατότητα αποστολής μηνύματος επείγουσας κατάστασης με αποστολή συντεταγμένων θέσης.

Πρέπει να σημειωθεί πως το κέντρο ελέγχου θα δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης περιστατικών, κατά την οποία θα αποστέλλει υφιστάμενα ή στιγμιαία  δημιουργούμενα περιστατικά ή εκτελεστικές οδηγίες, σε δυναμική ομάδα χρηστών (προκαθορισμένη ή στιγμιαία δημιουργούμενη).

Με πιο απλά λόγια, το αρχηγείο του ΣΔΟΕ θα μπορεί να κινητοποιεί αν πάσα στιγμή το προσωπικό του Σώματος με ένα μήνυμα και να ζητάει να ελεγχθούν συγκεκριμένα περιστατικά για τα οποία οι ελεγκτές δεν θα έχουν πρότερη γνώση.

Μετά το πέρας ενός ελέγχου θα στέλνεται μήνυμα ολοκλήρωσης ή απόρριψης του περιστατικού στο κέντρο ελέγχου και το περιστατικό θα διαγράφεται από την οθόνη του χρήστη. 

Επίσης, θα αποστέλλονται στο κέντρο ελέγχου δεδομένα όπως φωτογραφίες, έγγραφα, video και θα αποθηκεύονται στο δημιουργούμενο ιστορικό του περιστατικού. 

Εν συνεχεία θα εξάγονται σε κατάλληλη μορφή σε ειδική βάση για την περαιτέρω ανάλυσή τους από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ή συναρμόδιες υπηρεσίες.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου