Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Έτσι “ξάφριζαν” τις θυρίδες επί 17 χρόνια τραπεζοϋπάλληλοι [βίντεο]Χρυσές λίρες, ρολόγια, χρυσαφικά αλλά και χρήματα έκλεβαν επί 17 ολόκληρα χρόνια από τραπεζικές θυρίδες έξι υπάλληλοι υποκαταστήματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.


Η υπόθεση εξιχνιάστηκε έπειτα από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από την παραπάνω Υπηρεσία και ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον κ. Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς σε βάρος έξι Ελλήνων ηλικίας 61 έως 64 ετών για υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, εργαζόμενοι σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη και εκμεταλλευόμενοι την πρόσβασή τους σε τραπεζικές θυρίδες, κατά τα έτη 1999 έως 2016, αφαίρεσαν χωρίς ίχνη παραβίασης της κλειδαριάς, από το εσωτερικό εννέα τραπεζικών θυρίδων, τις οποίες είχαν μισθώσει συνολικά 13 άτομα, πλήθος από χρυσές λίρες Αγγλίας, ρολόγια και χρυσαφικά συνολικής αξίας 2.676.500 ευρώ, το συνολικό χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ και των 3.196 δολαρίων Η.Π.Α..

Ένα από τα θύματα των υπαλλήλων τράπεζας στη Θεσσαλονίκη που έκλεβαν χρυσαφικά και χρήματα από τις θυρίδες, μίλησε για την υπόθεση στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου «Ξυπνάμε Μαζί» στο Epsilon.

Όπως είπε στη συνέντευξή του οι υπεύθυνοι της τράπεζας έδειξαν πλήρη αδιαφορία, όταν τους ανέφερε το περιστατικό και προσπάθησαν να το συγκαλύψουν με διάφορες δικαιολογίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμπλεκόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι ξάφριζαν τις θυρίδες πελατών επί 17 ολόκληρα χρόνια, ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισαν υπολογίζεται στα 9,2 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε το βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου