Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Αξιοθέατα της Αθήνας - Πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δείτε στην Αθήνα




Η κληρονομιά της κλασικής εποχής είναι ακόμη ολοφάνερη στην πόλη, εκπροσωπούμενη από αρχαία μνημεία και έργα τέχνης, με περιφημότερο όλων τον Παρθενώνα, που θεωρείται βασικό ορόσημο του αρχαίου Δυτικού πολιτισμού. Στην πόλη διατηρούνται ακόμη Ρωμαϊκά και Βυζαντινά μνημεία, καθώς και μικρός αριθμός Οθωμανικών μνημείων.










Ακρόπολη

Επισκεφθείτε τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ένα από τα πιο φωτογραγημένα αξιοθέατα του κόσμου! Αυτός ο μοναδικός προοορισμός κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών από όλα τα μέρη του κόσμου. 




Δείτε μοναδικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής αριστουργήματα όπως τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, το Ναό της Αθηνάς Νίκης και τα Προπύλαια. 

Απολαύστε τα αρχαία μάρμαρα να λάμπουν κάτω από τον καθαρό γαλανό ουρανό της Αττικής και χαρείτε την εντυπωσιακή θέα της πόλης.


Καλλιμάρμαρο Στάδιο






Περπατήστε στο λευκό μαρμάρινο στάδιο, σπίτι των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896. 

Το Καλλιμάρμαρο Στάδιο κτίστηκε μεταξύ του 330 και 329 π.Χ. Κατά την αρχαιότητα εχρησιμοποιείτο για την διεξαγωγή των Παναθηναικών Αγώνων όπου τιμούσαν την θεά Αθηνά.


Θέατρο Ηρώδου Αττικού





Το Ηρώδειο βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Ακρόπολης και είναι πολύ γνωστό για τις κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται και ακόμα περισσότερο για την εκπληκτική ακουστική την οποία διαθέτει.



Θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα αρχαία θέατρα και το σημαντικότερο της Αθήνας. Διαθέτει μαρμάρινες κερκίδες με χωρητικότητα 5.000 θεατών. Οι παραστάσεις ξεκινούν τον Ιούνιο και συνεχίζονται ως τα μέσα Σεπτεμβρίου.


Αρχαία Αγορά






Η Αρχαία Αγορά της Αθήνας, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ακρόπολης, αποτελούσε κατά την αρχαιότητα το διοικητικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και φιλοσοφικό κέντρο της πόλης. 

Τα κυριότερα μνημεία που βρίσκονται εκεί είναι η Ποικίλη Στοά, ο Ναός του Ηφαίστου, το Μητρώο, ο Θόλος, η Στοά του Αττάλου, το Βουλευτήριο και ο Βωμός των Δώδεκα Θεών.


Κεραμεικός





Αποτελεί τον χώρο ταφής επιφανών Αθηναίων της αρχαιότητας της Κλασικής περιόδου. Ένας χώρος έκτασης 40 στρεμμάτων, μεγάλης ιστορικής αξίας και θαυμασμού από τους επισκέπτες που βαδίζουν ακριβώς στο επίπεδο που βάδιζαν οι Αθηναίοι.



Ναός του Ολυμπίου Διός





Ο Ναός του Ολυμπίου Διός, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της Ακρόπολης, αποτελεί τον μεγαλύτερο αρχαίο ναό στην Ελλάδα, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε στις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ. και δεν ολοκληρώθηκε παρά 700 χρόνια μετά, επί του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Αδριανού. 

Ο Ναός ήταν αφιερωμένος στον Δία, είχε μήκος 96 μέτρα στις άκρες του και 40 μέτρα στη ανατολική και δυτική πρόσοψη. Σήμερα σώζονται 14 από τις 104 Κορινθιακού ρυθμού κολώνες του, που έχουν ύψος 17 μέτρα, διάμετρο 2,6 και είναι από πεντελικό μάρμαρο.


Άρειος Πάγος





Λόφος ύψους 115μ. Αφιερωμένος στον θεό Άρη, αποτελούσε την έδρα του ομώνυμου Δικαστηρίου της Αθήνας που στην περίοδο της αριστοκρατικής ολιγαρχίας κυβερνούσε την πόλη. Eδώ σύμφωνα με τις "Πράξεις των Aποστόλων" μίλησε ο Απόστολος Παύλος για τον Άγνωστο Θεό (50 μ.Χ.).



Μουσείο Ακρόπολης






Το Μουσείο Ακρόπολης αποτελεί το πιο ονομαστό μουσείο της Αθήνας το οποίο προσελκύει εκατομμύρια επισκεπτών από όλο τον κόσμο, όχι μόνο για τα εκπληκτικά του εκθέματα αλλά και για την αρχιτεκτονική του. 

Πέραν όλων των άλλων από το Μουσείο Ακρόπολης υπάρχει μοναδική θέα της πόλης & του ιερού βράχου της Ακροπόλεως

Επισκεφθείτε το site!



Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο






Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας και ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου. 

Ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και είναι αφιερωμένο στον τομέα της αρχαίας τέχνης. Εκεί εκτίθενται ανεκτίμητες συλλογές από διάφορες χρονικές περιόδους της αρχαιότητας με εκπληκτικά εκθέματα.

Επισκεφθείτε το site!



Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης





Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι αφιερωμένο στη μελέτη και προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλαδική τέχνη της 3ης π.Χ. χιλιετίας. 

Στεγάζει ανεκτίμητης αξίας συλλογές της αρχαίας Ελληνικής τέχνης, της Κυκλαδικής και της αρχαίας Κυπριακής. art.

Επισκεφθείτε το site!




Μουσείο Μπενάκη






To Μουσείο Μπενάκη αποτελεί και τον παλαιότερο μουσειακό οργανισμό που λειτουργεί στην Ελλάδα ως Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου. 

Οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτεταμένες ενότητες εκθεμάτων, που καλύπτουν περισσότερους από έναν πολιτισμικούς τομείς και περιόδους.

Επισκεφθειίτε το site!




Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο





Το Βυζαντινό και & Χριστιανικό Μουσείο, με έδρα την Αθήνα, είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. 

Διαθέτει περισσότερα από 25,000 αντικείμενα, οργανωμένα σε συλλογές, τα οποία χρονολογούνται από την Μεταβυζαντινή περίοδο.


Επισκεφθείτε το site!




Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας






Το Νομισματικό Μουσείο είναι ένα από τα παλαιότερα κρατικά μουσεία της Ελλάδος το οποίο θεσμοθετήθηκε το 1834 και στεγάζεται στο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής Ιλίου Μέλαθρον, μια μνημειακή κατοικία του 19ου αιώνα που πρωτοκατοικήθηκε από τον Ερρίκο Σλήμαν, "πατέρα της μυκηναϊκής αρχαιολογίας.

Επισκεφθείτε το site!



Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών






Το Μουσείο αυτό έχει ως αντικείμενό του την πρωτεύουσα της Ελλάδας, την πόλη των Αθηνών. 

Στεγάζεται σε συγκρότημα δύο ιστορικών κτιρίων της πόλης της Αθήνας επιτρέποντας στους επισκέπτες του να ταξιδέψουν νοητά στον πολιτισμό και την ιστορία της Αθήνας. 

Εξερευνήστε εκθέματα από τον 18ο και 20ο αιώνα και πάρτε μια ιδέα για το πως ζούσαν οι Αθηναίοι.

Επισκεφθείτε το site!




Μουσείο Ελληνικής
 Λαϊκής Τέχνης






Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης είναι το κεντρικό κρατικό μουσείο στο οποίο συγκεντρώνονται έργα της νεώτερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι πλούσιες συλλογές του, με αντιπροσωπευτικά δείγματα της νεοελληνικής λαϊκής τέχνης, αναδεικνύουν τα στοιχεία εκείνα που διαμόρφωσαν την πολιτισμική ταυτότητα του νεώτερου ελληνισμού, την περίοδο από τα μέσα του 17ου μέχρι και τον 20ο αιώνα.

Επισκεφθείτε το site!



Εθνική Πινακοθήκη






Απολαύστε τις μόνιμες συλλογές ζωγραφικής και γλυπτών Ελλήνων καλλιτεχνών από τον 19ο και 20ο αιώνα. 

Η πινακοθήκη επίσης παρουσιάζει διεθνείς εκθέσεις όπως της Ισπανικής αρχιτεκτονικής, την Ολλανδική τέχνη του 17ου αιώνα, μοντερνισμού και Art Nouveau.

Επισκεφθείτε το site!



Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας





Το Πολεμικό μουσείο τιμά όλους εκείνους που πάλεψαν για την ελευθερία της Ελλάδας. 

Το μουσείο διαφυλάττει τα πολεμικά κειμήλια της Ελληνικής ιστορίας προσφέροντας στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη έκθεσή τους, από την αρχαία περίοδο έως την νεώτερη ιστορία.

Επισκεφθείτε το site!



Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης





Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αποτελούμενο από συλλογές της διεθνούς αλλά και της μοντέρνας Ελληνικής τέχνης παρουσιάζει έργα διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Στέφανος Αντωνάκος, Νίκος Κεσσανλής, Ilya Kabakov, Allan Sekoula και Joel Sanders.

Επισκεφθείτε το site!



Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη






Tο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη είναι το μοναδικό Μουσείο για το σύγχρονο κόσμημα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1993 και άνοιξε στο κοινό τον Δεκέμβριο του 1994, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός πολιτιστικού χαρακτήρα.






Σήμερα το Μουσείο στεγάζει στις μόνιμες συλλογές του περισσότερα από 4.000 κοσμήματα και μικρογλυπτά από 50 συλλογές, σχεδιασμένες από τον ιδρυτή του. Από το 2001 προστίθενται στις μόνιμες συλλογές κοσμήματα, μικρογλυπτά και έργα διακοσμητικών τεχνών από από την Ελλάδα και το εξωτερικό.




Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης





Οι μοναδικές συλλογές της ισλαμικής τέχνης εκτίθενται στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το οποίο στεγάζεται στο νεοκλασικό κτηριακό συγκρότημα, που δωρίθηκε από το Λάμπρο Ευταξία και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας κοντά στο αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού. 

Πρωταρχικός στόχος αυτής της προσπάθειας αυτονόμησης της συλλογής είναι η ανάδειξη της ισλαμικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, η εύκολη πρόσβαση στο υλικό και η τεκμηριωμένη παρουσίασή του.

Επισκεφθείτε το site!



Πύλη του Αδριανού





Η Πύλη του Αδριανού είναι η θριαμβική αψίδα που έχτισαν από πεντελικό μάρμαρο οι Αθηναίοι το 131 μ.Χ. για να τον τιμήσουν. 

Αποτελεί μια μνημειώδη πύλη με κλασικά χαρακτηριστικά ρωμαικής αψίδας θριάμβου η οποία συχνά σχεδιάζεται για να διαιρέσει ένα δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου