Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Ιράκ: Πετάνε ισλαμιστές του ISIS από γκρεμό και τους «γαζώνουν» (βίντεο)

Η Μοσούλη απελευθερώθηκε και ήρθε νομοτελειακά η ώρα της τιμωρίας (που φυσικά δεν είναι αποδεκτή ανθρωπιστικά, αλλά ρεαλιστικά πάντα στην Ιστορία έτσι συμβαίνει διότι οι άνθρωποι πάντα εκδικούνται καθώς διέπονται οι περισσότεροι από άγρια ένστικτα) για τους σουνίτες εξτρεμιστές του ISIS που είχαν την ατυχία να συλληφθούν από τις ιρακινές σιιτικές δυνάμεις και αρκετοί από αυτούς αντιμετωπίζουν την φρικτή τύχη που επιφύλαξαν για τα αθώα θύματά τους κατά τα χρόνια της κυριαρχίας τους.


Έτσι Σιίτες στρατιώτες τους πετάνε από τον γκρεμό και τους «γαζώνουν» όπως αποκαλύπτει το παρακάτω βίντεο όπου μαχητής του ISIS είναι τρομοκρατημένος ενώ δέχεται χτυπήματα από τους στρατιώτες πριν τον πετάξουν από τον γκρεμό όπου φαίνεται ήδη το σώμα ενός άλλου ανθρώπου.

Το βίντεο είναι τρομακτικό και ιδιαίτερα σκληρό και φυσικά ουδείς νοήμονας άνθρωπος πρέπει να το ασπάζεται ακόμα και για ανθρώπους που όντως προκάλεσαν πολλούς φρικτούς θανάτους αθώων Ιρακινών και Σύρων πολιτών

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι αν αποδειχθεί η γνησιότητα του βίντεο, που φέρεται να τραβήχτηκε πρόσφατα στην απελευθερωμένη Μοσούλη, θα γίνει έρευνα για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι στρατιώτες.

Το βίντεο έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης της Μοσούλης, την πόλη στην οποία το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε το χαλιφάτο το 2014.

Συνεχίζονται ωστόσο κάποιες αψιμαχίες μέσα στην Παλιά Πόλη, με άγνωστο αριθμό μαχητών του ISIS, ίσως κάποιες εκατοντάδες, να κρύβονται στη Μοσούλη αλλά είναι ζήτημα χρόνου να εξοντωθούν

Για να είμαστε ειλικρινείς η ανακοίνωση του ιρακινού ΥΠΕΣ είναι περισσότερο για τα μάτια του κόσμου. Το μίσος απάντων στο Ιράκ για τους μαχητές του ISIS είναι τόσο μεγάλο που καμία τέτοια εντολή για προστασία τους δεν πρόκειται να τηρηθεί και ούτε και η ίδια η ιρακινή εξουσία θα το ήθελε άλλωστε καθώς ο φόβος είναι το μόνο μέσο αποτροπής για ένα παρόμοιο αιματοκύλισμα στο μέλλον

Δεν το εγκρίνει κανείς που έχει σώας τας φρένας

.
Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλ 2017


The Iraqi government is investigating the video posted by the Mosul Eye blog which documents the harrowing scene.

The BBC reports the video shows troops killing suspected Islamic State militants detained in Mosul, throwing him from a cliff onto another motionless body.

Shocking Footage Shows ISIS Fighters Thrown To Death As They Lie Dying In Mosul Isis1

An interior ministry spokesman said that if the video was real, those responsible must be brought to justice.

Iraq’s prime minister recently declare victory over IS on Monday following the nine month battle that left large areas in ruins.

Shocking Footage Shows ISIS Fighters Thrown To Death As They Lie Dying In Mosul ISIS

Belkis Wille, senior Iraq researcher at Human Rights Watch, told the BBC:

In the final weeks of the battle for west Mosul, the pervasive attitude that I have observed among armed forces has been of momentum, the desire to get the battle wrapped up as quickly as possible, and a collapse of adherences to the laws of war.

Human Rights Watch have verified the location of the video with satellite imagery and said it was one of four videos featuring alleged abuse.

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. καλα κανουν και τους πετανε.....μπραβο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά κάνουν, αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο τη έκαναν αυτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή