Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Ποιος Εισαγγελέας ζει σαν κροίσος μέσα στην κρίση;
Με μια ερώτηση βόμβα σκάει ένα πολύ επίκαιρο θέμα στη Βουλή, από τον Πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών και Ανεξάρτητο Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, για τον Εισαγγελέα που ζει χλιδάτη ζωή!Η ερώτηση απευθύνεται προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο και προήλθε ύστερα από σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Διαβάστε εδώ τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Νικολόπουλος:

Με έκπληξη διάβασα στο ειδικό ένθετο της εφημερίδας Παραπολιτικά “Secret” (20/05/2017) το παρακάτω δημοσίευμα:

«Έχουν φτάσει στ’ αυτιά μου φήμες για εισαγγελικό λειτουργό που διαθέτει τζιπ μεγάλης αξίας (BMW, αν δεν κάνω λάθος), μηχανή υψηλού κυβισμού, σκάφος και εξοχικό. Και γενικά το παλληκάρι διάγει πολυτελή βίο, μολονότι τα έξοδά του, λόγω της άστατης προσωπικής του ζωής, είναι αυξημένα.

Επικοινώνησα με τον νεοκομμουνιστή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για το αν έχει ακούσει το οτιδήποτε σε σχέση με τον οικονομημένο εισαγγελέα. 


Αντέδρασε μ’ ένα δυνατό χαμόγελο,λέγοντας ότι, αν ισχύουν οι πληροφορίες μας, «θα πρόκειται για θαύμα εφάμιλλο του γάμου της Κανά, αφού ο συγκεκριμένος εισαγγελέας μπορεί να πολλαπλασιάζει τα έσοδά του, για να ανταποκριθεί στην πολυτελή ζωή του, όπως ο Χριστός πολλαπλασίαζε τα καρβέλια και τις μπουκάλες του οίνου για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των καλεσμένων στον γάμο». 

Τι να προσθέσω τώρα μετά το δολοφονικό σχόλιο του νεοκομμουνιστή- σταλινικού υπουργού Παπαγγελόπουλου; Αρκούμαι στο «Μεγάλη η Χάρη Σου, Χριστέ μου».

Κατόπιν αυτού του αποκαλυπτικού διαλόγου που καταγράφει το σχετικό συνημμένο δημοσίευμα, εάν αληθεύει, εύλογα εικάζεται ότι μπορεί «κάτι να έχει πάρει το αυτί» του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, χωρίς να είμαστε καθόλου βέβαιοι πάντως, αν γνωρίζει το ονοματεπώνυμο του Εισαγγελικού λειτουργού για τον οποίο ο δημοσιογράφος αναφέρει στο ρεπορτάζ του ότι «φημίζεται για τον πολυτελή και προκλητικό βίο του».

Κατόπιν των ανωτέρω, όπως αυτά αναφέρονται αυτολεξεί στο συνημμένο δημοσίευμα, ερωτάται ο κ. Υπουργός:


Η πολιτική ηγεσία του Υπ.Δικαιοσύνης ζήτησε από την φυσική ηγεσία να πράξει τα δέοντα , ώστε εκείνη να αξιολογήσει και αξιοποιήσει αναλόγως το δημοσίευμα για να διακριβωθεί αν ευσταθούν ή όχι οι φήμες για τον συγκεκριμένο εισαγγελέα;


Ειδικότερα, εάν ήδη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά την δημοσίευση ζήτησε να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης το ως άνω δημοσίευμα, εάν ζητήθηκε δικαστική διερεύνηση και εάνκλήθηκαν να καταθέσουν εκείνοι που πιθανόν γνωρίζουν, έχει περιέλθει σε γνώση σας το όνομα του εισαγγελικού λειτουργού και αν ναι, δόθηκε εντολή να ερευνηθεί το «πόθεν έσχες» του συγκεκριμένου εισαγγελέα ή η ορθή και ειλικρινής συμπλήρωσή του;

Ποιες συγκεκριμένες, πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί –ως επιβάλλεται- σε πειθαρχικό επίπεδο; Έχει προκύψει πόρισμα; Αν ναι, τι αναφέρει; Να κατατεθεί,

Αν δεν έχετε διαβάσει ακόμα το σχετικό δημοσίευμα, γιατί συμβαίνει αυτό και έστω και τώρα μετά από 10 μέρες, τι προτίθεστε να πράξετε σχετικώς;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου