Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Οι "Πυρήνες της Φωτιάς" στο στόχαστρο της ιταλικής αντιτρομοκρατικής - Αποκάλυψη για τρομοδέμα στο Μιλάνο





Σε μια αποκάλυψη προχώρησε η "Corriere della Sera" που σε σημερινό άρθρο της αναφέρει πως τον περασμένο Μάρτιο εντοπίσθηκε και απενεργοποιήθηκε εκρηκτικό δέμα που 
απευθυνόταν σε οίκο αξιολόγησης του Μιλάνου.




Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα, η είδηση διέρρευσε τώρα, διότι οι Ιταλοί υπεύθυνοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αποφάσισαν να ασχοληθούν και πάλι με τον φάκελο της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς"....,
που έχουν "διαρκείς διασυνδέσεις με την Ιταλία", μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου την περασμένη Πέμπτη (25.05.2017), όταν σημειώθηκε έκρηξη μέσα στο αυτοκίνητό του από παγιδευμένο φάκελο.





Το τρομοδέμα, στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα, είναι ένας από τους οχτώ -παγιδευμένους με εκρηκτικά- φακέλους, που είχαν εντοπιστεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές της αστυνομίας μεταξύ των 8 φακέλων που εντοπίστηκαν μετά την αποστολή των 2 πανομοιότυπων «τρομοπακέτων» στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και στο ΔΝΤ στη Γαλλία, ήταν και αυτός που προορίζονταν για οίκο αξιολόγησης στο Μιλάνο και εξουδετερώθηκε μαζί με τους άλλους φακέλους από τις ελληνικές αρχές. 

Ο φάκελος αυτός δεν έφυγε από την Ελλάδα για την Ιταλία και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι ιταλικές αρχές.

Υπενθυμίζεται, ότι οι "Πυρήνες της Φωτιάς" έχουν απευθύνει, σε κείμενά τους "χαιρετισμούς στην Ιταλική 'Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai" και είχαν εκφράσει την συμπαράστασή τους προς τους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο. 


Πρόκειται για τα μέλη της Fai που κρίθηκαν ένοχα από την ιταλική δικαιοσύνη για τον τραυματισμό στα πόδια του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Αnsaldo Nucleare, στην Γένοβα, στις 7 Μαΐου του 2012.

Η εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρει, τέλος, ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και άλλες αποστολές εκρηκτικών δεμάτων, μέσα στον Ιούνιο.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου