Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Γενική απεργία την Τετάρτη - Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς



Σε γενική 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις την Τετάρτη, καθώς και συλλαλητήριο την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης των μέτρων στο πλαίσιο της β’ 
αξιολόγησης του προγράμματος, καλεί η ΓΣΕΕ.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κινητοποιήσεις και στα λιμάνια. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΟΤΟΕ (εργαζόμενοι στις τράπεζες), ενώ τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους (17, 18 και 19 Μαΐου) αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Τετάρτης αλλά και στο συλλαλητήριο της Πέμπτης (18 Μαΐου). Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην απεργία καλεί και το ΠΑΜΕ, το οποίο θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοιηθούν και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.


Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς



Με στάσεις εργασίας, οι οποίες ξεκίνησαν από την Τρίτη στα λεωφορεία, θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην 24ωρη απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία ξεκίνησαν από την Τρίτη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00. Την Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και την Πέμπτη 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Tα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας. Τέλος, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Επιπλέον, την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τρίτης 16 Μαΐου και λήξη στις 24.00 της Τετάρτης 16 Μαΐου, έχει αποφασίσει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου