Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 80 νεκροί και 350 τραυματίες ο απολογισμός της έκρηξης στην Καμπούλ




Μία  σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, σήμερα το πρωί, μ' ένα μαύρο σύννεφο καπνού να πλανάται πάνω από κέντρο της πόλης, κοντά στην περιοχή που βρίσκονται το προεδρικό παλάτι.


Η έκρηξη σημειώθηκε στις 08.25 τοπική ώρα και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν Νατζίμπ Ντανίς, προκλήθηκε από παγιδευμένο φορτηγό, αλλά ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης δεν είναι σαφής. Η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ξένων πρεσβειών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Αφγανιστάν, 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 350 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πόλης. Εκφράζονται δε φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Οι της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ινδίας υπέστησαν υλικές ζημιές από την έκρηξη, η οποία έγινε αισθητή σε ολόκληρη την πρωτεύουσα και προκάλεσε ζημίες στα κτίρια σε μεγάλη ακτίνα.

Πηγή ασφαλείας της γερμανικής πρεσβείας στην Καμπούλ δήλωσε ότι δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές εάν υπάρχουν θύματα μεταξύ του διπλωματικού προσωπικού από την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε την περιοχή των πρεσβειών στην αφγανική πρωτεύουσα. 

Επίσης, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Μαριέλ ντε Σαρνέζ δήλωσε ότι το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας στην Καμπούλ έχει υποστεί ζημίες, ωστόσο μέχρι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ του προσωπικού.

Σύμφωνα μάλιστα με αναφορές, τα παράθυρα και οι πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο που έγινε η έκρηξη καταστράφηκαν από ωστικό κύμα.

Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη, η βομβιστική επίθεση σημειώνεται μετά την αναγγελία της έναρξης της εαρινής επίθεσης των ταλιμπάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου