Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Διαστημικά ταξίδια με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός μελετά η NASA



H NASA ανέφερε πρόσφατα πως ανακάλυψε μία σειρά από νέους πλανήτες που είναι ικανοί να αναπτύξουν ζωή, σε ένα κοντινό Ηλιακό Σύστημα που ονομάζεται Trappist-1. Τώρα με αφορμή το γεγονός αυτό αναζητά τρόπους για να πραγματοποιήσει Διαστημικά Ταξίδια με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός.



Μόλις πριν δύο χρόνια, η Διαστημική Υπηρεσία ανέφερε πως μία ομάδα ίσως κατάφερε χωρίς να το επιδιώξει να επιταχύνει σωματίδια με ταχύτητες μεγαλύτερες από εκείνη του φωτός, με την χρήση του Θαλάμου EmDrive. 
Μία τέτοια πιθανότητα θα επέτρεπε Διαστημικά ταξίδια με απεριόριστη ταχύτητα, μέσα από την δημιουργία μίας χωροχρονικής φούσκας, κάτι που έχουμε δει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Στην επίτευξη του ίδιου στόχου εργάζονται και ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες λέγεται πως έχουν ήδη επιτύχει την δημιουργία τεχνολογίας για την ανάπτυξη μίας τέτοιας εξωφρενικής ταχύτητας.





Η Orbital ATK συνεργάζεται με την NASA για να δημιουργήσουν Ηλιακά πάνελ τα οποία θα μπορούν να ενισχύσουν την ταχύτητα του Διαστημόπλοιου, μέσα από υποδοχείς που συλλέγουν Ηλιακό φώς, και η Aerojet Rocketdyne αναπτύσσει, ένα σύστημα προώθησης με τίτλο “NEXT-C”, που ίσως επιτρέψει στα Διαστημικά σκάφη να πραγματοποιήσουν Διαστημικά ταξίδια με ταχύτητες τρεις φορές μεγαλύτερη από την ήδη υπάρχουσα.





Φυσικά τα Μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να προωθούν πληροφορίες που αναφέρουν πως τίποτα δεν θα μπορέσει ποτέ να ταξιδέψει με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός, όμως τον Σεπτέμβριο του 2011 ο Φυσικός Antonio Ereditato τράνταξε συθέμελα τον επιστημονικό κόσμο όταν ανακοίνωσε πως τα μικρά σωματίδια που ονομάζονται Νετρίνο ταξίδεψαν γρηγορότερα από το φως, καταστρέφοντας την θεωρία της Σχετικότητας του Αινστάιν.



Αυτή η ανακάλυψη έγινε από την συλλογή δεδομένων από 160 επιστήμονες που εργάστηκαν πάνω στο πρόγραμμα Opera Project.

Δείτε τα έγγραφα του Opera Project εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου