Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Telegraph: Η Σκόπελος είναι το απόλυτο ελληνικό νησί...!!! (ΒΙΝΤΕΟ)







Ούτε η Μύκονος, ούτε η Σαντορίνη, ούτε καν η Κρήτη, αλλά η Σκόπελος είναι το απόλυτο ελληνικό νησί για διακοπές! Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο του στην βρετανική telegraph ο ταξιδιωτικός συντάκτης της εφημερίδας, Oliver Smith, ο οποίος ολοκλήρωσε ένα επταήμερο οδοιπορικό στο νησί, το οποίο, όπως αποφαίνεται, δεν θυμίζει σε τίποτα την «απαίσια ταινία» Mamma Mia! που γυρίστηκε εκεί.



Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η Σκόπελος, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν διαθέτει θεματικά μπαρ και παραλίες που πλημμυρίζουν από τουρίστες, έχει διατηρήσει μια αναζωογονητική αυθεντικότητα, ενώ για πολλούς επισκέπτες, αποτελεί την επιτομή της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως προορισμός διακοπών διατηρώντας τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στα νησιά, αυθεντικό φαγητό και φιλοξενία, ήσυχες παραλίες, περιπάτους στο πράσινο και ορεινές ηπειρωτικές περιοχές καθώς και την απουσία του στρες που διατρέχει τη σύγχρονη ζωή.







«Μήπως είναι το απόλυτο ελληνικό νησί;» αναρωτιέται ο Oliver Smith, διευκρινίζοντας ότι παρόλο που καλύτερες παραλίες και χωριά με πιο παραδοσιακό χαρακτήρα υπάρχουν κι αλλού στην Ελλάδα, η Σκόπελος πληροί τις περισσότερες προϋποθέσεις για καλές διακοπές.





Το δημοσίευμα συνεχίζει με αναφορές στον τρόπο μεταφοράς στο νησί, με προτάσεις διαμονής και εξερεύνησης της περιοχής. Ειδικότερα, αναφορά γίνεται στην Χώρα της Σκοπέλου καθώς και στο χωριό Γλώσσα και σε δραστηριότητες στα μέρη αυτά. Στη Χώρα, «το καφενείο προσελκύει τους μεγάλους άνδρες οι οποίοι μαζεύονται και συζητούν ή παίζουν χαρτιά πίνοντας τον καφέ τους, μια σκηνή λες και είναι βγαλμένη από νουβέλα του Λουί τε Μπερνιέ», αναφέρει ο Smith, ενώ στη Γλώσσα, «τα κατάλευκα σπίτια της τα οποία κρέμονται ακόμα και από τις πλαγιές με τις πιο απότομες κλίσεις, δίνουν την αίσθηση του αυθεντικού νησιωτικού τοπίου».





Επίσης, αναφορά γίνεται στα πολυάριθμα μοναστήρια της Σκοπέλου, προτείνονται μονοπάτια για πεζοπορία μέσα στο δάσος, ταβέρνες καθώς και οι καλύτερες παραλίες όπως η Γλυστερή, Λιμνονάρι, Καστάνι.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου