Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Βίντεο σοκ: Αλυσοδεμένοι ασθενείς στα ψυχιατρεία!





Εικόνες… γροθιά στο στομάχι με ασθενείς δεμένους χειροπόδαρα!
– Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού και αδυναμίας επισκευής ειδικών διαμορφωμένων δωματίων
– Παράλληλα, καταγγέλλονται περιστατικά βίας, με νοσηλευτές να πέφτουν θύματα άγριων ξυλοδαρμών ή και τραυματισμών από αιχμηρά αντικείμενα




Εικόνες ντροπής! Άνθρωποι, που νοσούν ψυχικά, δεμένοι χειροπόδαρα με ιμάντες… Το σοκαριστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ για να καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού και αδυναμίας επισκευής ειδικών διαμορφωμένων δωματίων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ΠΟΕΔΗΝ, το μέτρο του… αλυσοδεσίματος συνεχίζεται, με τη… βούλα του υπουργείου Υγείας, κατόπιν ιατρικής εντολής. Μάλιστα εφαρμόζονται ειδικά πρωτόκολλα περιορισμού Ασθενών.

“Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόληψης βασανιστηρίων και απάνθρωπης ή υποτιμητικής μεταχείρισης από το έτος 2006, χαρακτήρισε το μέτρο ακραίο και να εφαρμόζεται για πολύ ειδικές περιπτώσεις Ασθενών” αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλοντας ότι το 60% – 80% των ασθενών με εισαγγελική παραγγελία εγκλεισμού καθηλώνονται.

“Καθηλώνονται ακόμη και προνοιακά περιστατικά για να μην κάνουν κακό στον εαυτό τους ή σε άλλους Ασθενείς (άνοια, αλτσχάιμερ κ.λ.π.)” τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει ότι οι καθηλώσεις ζουν και βασιλεύουν στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, τους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων και περισσότερο στον Ιδιωτικό Τομέα. “Θα είχαν σχεδόν μηδενιστεί εάν υπήρχε επαρκής αριθμός Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι (ήσυχα δωμάτια)” σημειώνει.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία όπως και οι Ψυχιατρικοί Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Προειδοποιεί δε ότι η κατάργησή τους θα γεμίσει τις στάσεις του ΜΕΤΡΟ και τα παγκάκια με Ψυχικά Πάσχοντες Ασθενείς (άστεγοι χωρίς θεραπευτική αγωγή).

Παράλληλα, καταγγέλλονται περιστατικά βίας, καθώς όπως τονίζεται, σε καθημερινή βάση οι νοσηλευτές πέφτουν θύματα άγριων ξυλοδαρμών ή και τραυματισμών από αιχμηρά αντικείμενα που έχουν μαζί τους οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου