Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Νέο σαφάρι για 315.000 οφειλέτες ΕΦΚΑ. Στα 17,5 δισ. τα φέσιαΝέο σαφάρι αρχίζει εις βάρος των συνεχώς αυξανόμενων οφειλετών των ΕΦΚΑ (ήδη 315.000 χρωστούν 17,5 δισ. ευρώ) την ίδια στιγμή που η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών στους επαγγελματίες μετά βίας ξεπερνά το 50%, παρά τις δύο παρατάσεις οι οποίες έχουν δοθεί.Τους άξονες δράσης του για το 2017 δημοσίευσε το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών προς τα Ταμεία κύριας ασφάλισης.

Στόχος των δράσεων είναι η είσπραξη 1 δισ. ευρώ από τους οφειλέτες των Ταμείων το 2017.

Επίσης, το ΚΕΑΟ θα προχωρήσει φέτος στις ακόλουθες ενέργειες:


*Στην ολοκλήρωση μαζικών εντάξεων μη ρυθμισμένων οφειλών από τους τ. ΦΚΑ (ΕΦΚΑ) στο ΚΕΑΟ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.
*Στον χαρακτηρισμό οφειλών ύψους 2 δισ. ευρώ ως ανεπίδεκτων είσπραξης με εφαρμογή του άρθρου 108 του Ν. 4387/2016.
*Στην έναρξη παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος Ανάλυσης Επικινδυνότητας (Risk Analysis) έως 30/6/2017.
*Στην αποστολή ατομικών ειδοποιήσεων στους οφειλέτες που θα ενταχθούν μαζικά εντός 3 μηνών από την ένταξη.
*Στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης εντός 70 ημερών ύστερα από απώλεια ρύθμισης.

Στο μεταξύ, την άμεση αύξηση του ημερήσιου ορίου ηλεκτρονικών κατασχετηρίων ανά τράπεζα, τουλάχιστον στο επίπεδο των 6.000, ζητά ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης εις βάρος οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο το οποίο απέστειλε στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών.

Ο κ. Μπακαλέξης θεωρεί πως «το συστημικό όριο αποστολής ηλεκτρονικών κατασχετηρίων που ισχύει για την παραγωγική λειτουργία του κόμβου ΚΕΑΟ θα πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στα 1.500 ηλεκτρονικά κατασχετήρια ανά πιστωτικό ίδρυμα και ανά εργάσιμη μέρα».

Δεδομένου ότι σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες, τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια θα πρέπει να ανέλθουν σε τουλάχιστον 6.000 ημερησίως, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το έγγραφο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου