Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Τάσου ΚουράκηΗ οργάνωση Σύμπραξη Επαναστατικών Πυρήνων πίσω απο την επίθεση.
Η οργάνωση Σύμπραξη Επαναστατικών Πυρήνων ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Τάσου Κουράκη, τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Θεσσαλονίκη.Η οργάνωση είχε τοποθετήσει γκαζάκια που εξερράγησαν και στα σπίτια ενός εισαγγελέα και ενός αστυνομικού στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το πατρικό σπίτι του Τάσου Κουράκη στην ανάληψη.

Η προκήρυξη της οργάνωσης αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μόνη λύση για την καταστροφή του υπάρχοντος αποτελεί η πολύμορφη επαναστατική δράση. 
Η πραγμάτωση των σκεπτικών μας και η διάχυση της αναρχικής θεωρίας και πράξης μέσα στα αστικά κέντρα, από προπαγανδιστικές δράσεις (αφισοκολλήσεις, τρικάκια, καταλήψεις, πορείες,κλπ), έως την καθημερινή μας στάση ενάντια στις εξουσιαστικές σχέσεις, από τα σαμποτάζ έως τις βόμβες και τις επιθέσεις σε στόχους-κλειδιά, είναι όλα εκείμα που μας δίνουν το έναυσμα ώστε να σπάσουμε τον ασφυκτικό κλοιό που στενέυει ολοένα και περισσότερο. 
Να κόψουμε την θηλιά γύρω από τον λαιμό μας και να αντιπαρατεθούμε με κάθε μέσο με τον εξουσιαστικό κόσμο και τους εχθρούς της ελευθερίας.

»Η ύπαρξη του κόσμου της εξουσίας από μόνη της αποτελεί για μας την αφορμή για να επιτεθούμε ως την ολική καταστροφή του.
 Οι κατασταλτικές κινήσεις ενάντια σε αναρχικούς και επαναστάτες είναι ακόμα ένα έναυσμα να οπλιστούμε και να πολλαπλασιάσουμε τις επιθετικές ενέργειες. 
Έχουμε τις αφορμές, να περάσουμε από την άμυνα στην επίθεση. Στον κοινωνικό πόλεμο που ζούμε δεν υπάρχουν ουδέτερες θέσεις – είτε με το επαναστατικό στρατόπεδο, είτε εναντίον του.
 Ενάντια στις λογικές του συμβιβασμού, της ανάθεσης και του πασιφισμού – εξέγερση στο εδώ και στο τώρα – πόλεμος ως την αναρχία! Λευτεριά σε όλους τους αναρχικούς αιχμαλώτους και φυλακισμένους αγωνιστές».
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου