Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Εφοδος ελεγκτών από τις Βρυξέλλες σε ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ



Ελεγχος ξεκίνησε από την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στα γραφεία της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.Κλιμάκιο από τις Βρυξέλλες βρέθηκε την Τρίτη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, αλλά και σε εκείνα του ΑΔΜΗΕ. Η έφοδος, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε ταυτόχρονα και στα δύο σημεία, από διαφορετικές ομάδες.


Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ επιβεβαίωσε την έρευνα, η οποία- όπως αναφέρει- αποφασίστηκε την 1η Φεβρουαρίου- για «υποτιθέμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της ΔΕΗ στη χονδρική αγορά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το 2010 και εφεξής».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Διοίκηση διευκολύνει το έργο των ελεγκτών και υπογραμμίζει ότι λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

«Από τη 14/2/2017 κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διενεργεί έλεγχο στη ΔΕΗ σύμφωνα με το Άρθρο 20 του Κανονισμού 1/2003 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο έλεγχος διενεργείται δυνάμει σχετικής απόφασης της Επιτροπής με ημερομηνία 1.2.2017 για υποτιθέμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της ΔΕΗ στη χονδρική αγορά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το 2010 και εφεξής.

Η Διοίκηση της Επιχείρησης σεβόμενη τις κοινοτικές διαδικασίες, όργανα και θεσμούς παρέχει στους ελεγκτές κάθε δυνατή συνδρομή για τη διευκόλυνση του έργου τους.

Άλλωστε, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, αυστηρά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις των νόμων και των κωδίκων».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου