Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Δισεκατομμυριούχοι χρηματοδοτούν μυστικά επιστήμονες για να μας «βγάλουν» από το… Matrix





Πολλοί από τους πλουσιότερους και πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Elon Musk αλλά και της Bank of America, είναι πεπεισμένοι ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα


Ορισμένοι από τους πλουσιότερους και πιο ισχυρούς ανθρώπους ανθρώπους του κόσμου είναι πεπεισμένοι ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, ένα είδος «Matrix» (όπως ονομαζόταν το ανάλογο πλασματικό σύμπαν στην ομώνυμη σειρά ταινιών).

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Independent, όχι μόνο είναι 100% σίγουροι ότι όσα ζούμε δεν είναι αληθινά, αλλά χρηματοδοτούν μυστικά επιστήμονες για να μας βοηθήσουν να «αποδράσουμε» από την virtual φυλακή μας.

Σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, που επικαλείται συντάκτη του New Yorker, τουλάχιστον δύο δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στη διερεύνηση αυτής της – κατά πολλούς παράλογης – θεωρίας, παρόλο που για ευνόητους λόγους έχουν κρατήσει μυστική αυτήν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Παρόλο που το δημοσίευμα δεν αναφέρει ονομαστικά τους δύο μεγιστάνες της τεχνολογίας, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν αρκετοί υπέρμαχοι της θεωρίας του Matrix που δεν τράπηκαν να εκφράσουν ανοιχτά τη σιγουριά τους ότι ζούμε ένα εικονικό σύμπαν. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της SpeceX έχει δηλώσει ότι η πιθανότητα να ζούμε σε πραγματικό κόσμο είναι «μία στο εκατομμύριο».

Επίσης, σύμφωνα με την Bank of America, το παραπάνω εφιαλτικό σενάριο μπορεί να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.





Όπως μεταδίδει το Business Insider, πριν από μερικές εβδομάδες, η Merrill Lynch (εταιρεία διαχείρισης πλούτου της Bank of America) έστειλε ένα ενημερωτικό σημείωμα στους επενδυτές, στο οποίο οι αναλυτές της παρουσίαζαν την συγκεκριμένη θεωρία και προσδιόριζαν τις πιθανότητες να ζούμε πράγματι σε ένα σύμπαν τύπου «Matrix».

Το σημείωμα ανέφερε πως «πολλοί επιστήμονες, φιλόσοφοι και ηγέτες του κόσμου των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι υπάρχουν 20-50% πιθανότητες οι άνθρωποι να ζουν ήδη σε έναν εικονικό κόσμο προσομοίωσης, ο οποίος ελέγχεται από υπολογιστές». Νωρίτερα το 2016, συμπλήρωνε, ερευνητές συγκεντρώθηκαν στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να συζητήσουν αυτή τη θεωρία.

«Είναι γεγονός ότι πλησιάζουμε τεχνολογικά πλέον στη δημιουργία φωτορεαλιστικών 3D προσομοιώσεων, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα εκατομμύρια άνθρωποι. Δεν αποκλείεται λοιπόν, δεδομένης της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, στην εικονική πραγματικότητα, αλλά και της ισχύος των υπολογιστών, τα μέλη των μελλοντικών πολιτισμών να αποφασίσουν κάποτε να δημιουργήσουν μια προσομοίωση του κόσμου των προγόνων τους. Αν αποκλείσουμε την πιθανότητα να ζούμε ήδη μια προσομοίωση, τότε αποκλείουμε το ενδεχόμενο οι απόγονοί μας να δημιουργήσουν ποτέ τέτοια σύμπαντα εικονικής πραγματικότητας, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε», αναφέρει το σημείωμα.

Στην ίδια μελέτη, η οποία εστάλη – άγνωστο για ποιο λόγο – στους επενδυτές, επισημαίνεται φυσικά ότι, ακόμα κι αν ζούμε σε μια τέτοια προσομοίωση, δεν πρόκειται να το μάθουμε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου