Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Αμύθητος θησαυρός στο κέντρο του τάφου της Αμφίπολης




Αμύθητος θησαυρός στο κέντρο του τάφου της Αμφίπολης – Δρ. Μηνάς Τσικριτσής ΚΡΗΤΗTV




Ο Μηνάς Τσικριτσής είναι καθηγητής πληροφορικής στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε μαθηματικά το 1980 και το 1996 έλαβε το master στη συστηματική θεολογία από το Α.Π.Θ., ενώ το 2005 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα την ταυτότητα του έργου της Αποκάλυψης του Ιωάννη.

 Η κύρια ερευνητική του δραστηριότητα σχετίζεται με την ανάλυση περιεχομένου λέξεων. Η σχέση του με τον αστρονομία προέκυψε από τις βασικές του σπουδές και συνεχίστηκε το 1991 όταν αποσπάστηκε και δούλεψε για ένα χρόνο στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα.

 Το 1983 ξεκίνησε τη συγγραφική δραστηριότητα, με το βιβλίο εκλαϊκευμένης αστρονομίας "Ταξίδι στο σύμπαν", ενώ το 2001 εκδόθηκε από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη η μελέτη για τη μεταγραφή της Γραμμικής Α με τίτλο "Γραμμική Α: Συμβολή στην κατανόηση μιας αιγαιακής γραφής". 

Από το 1996 έως σήμερα έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες για την μινωική γραφή, ειδικά το 2006 εξέδωσε μια εμπεριστατωμένη μελέτη για το δίσκο της Φαιστού με CD-rom με τίτλο: "Ο δίσκος της Φαιστού: Οδηγός στην αποκρυπτογράφησή του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου