Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τον ξήλωσαν από Πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής αλλά αυτός ...δεν φεύγει. Γιατί;;
 

Είναι γνωστό ότι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας τελειώνει στο 90o λεπτό, άντε συν κάποιες καθυστερήσεις. 
Στην πολιτική υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι για να κερδίσουν μπορούν να επιμηκύνουν αναιτιολόγητα τις καθυστερήσεις . Αυτό συμβαίνει και στην Τράπεζα Αττικής. 


Ο αγώνας τέλειωσε, ο Πρόεδρος Γ. Γαμβρίλης αντικαταστάθηκε και δεν λέει να εγκαταλείψει το γήπεδο πιστεύοντας ότι έχει θέση στην νέα ομάδα έστω και ο θεατής από την εξέδρα.


 Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι αναζητά διακαώς θέση για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ειδικός σύμβουλος ή ως επίτιμος πρόεδρος χωρίς βέβαια να υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση τις επιστημονικής του εγκυρότητας.


 Εκτός και αν θεωρείται επιτυχία η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, η οποία, με όποιο τρόπο και αν έγινε ακόμα δεν έχει καλύψει το απαιτούμενο πλάνο.


 Λέγεται ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα για την κάλυψη 80 εκ. ευρώ το οποίον επιδιώκουν να το καλύψουν με ομολογιακό δάνειο.Ίσως να διαθέτει ο απελθών πρόεδρος την απαραίτητη τεχνογνωσία για το πώς θα καταφέρει η τράπεζα να περιορίσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Γαμβρίλης λόγω της μακροχρόνιας προεδρίας στην τράπεζα θα έχει σαφή γνώση των ήδη χορηγημένων δανείων , θα γνωρίζει επαρκώς και τον λόγο αδυναμίας τον καθυστερήσεων τους, όπως επίσης και τις ενέργειες που έχει αναλάβει η τράπεζα ώστε να καταστήσει αποτελεσματικότερη την εξυπηρέτηση τους.


Για αυτό τον λόγο επέσπευσε την εγκατάσταση του σε γραφείο της τράπεζας στην οδό Φιλελλήνων χωρίς να υπάρχει όπως φαίνεται συγκεκριμένη απόφαση του ΔΣ.


 Για την πιο γρήγορη και τελεσφόρα απόδοση του απεφάσισε, πάλι χωρίς απόφαση του ΔΣ. να τον συνοδεύσουν η παλαιά γραμματέας του στην Τράπεζα όπως επίσης και ο συνταξιούχος οδηγός του. 


Αμφότεροι έχουν κληρονομηθεί από τον (γνωστό για τις σχέσεις του με τον Λ. Λαυρεντιάδη) κ. Κολλίντζα και εξασφαλίζουν καθώς φαίνεται την συνέχεια μεταξύ των προέδρων. 


Οι πρόεδροι αλλάζουνε αλλά το σύστημα υποστήριξης παραμένει ανέγγιχτο. Ο κ. Κολλίντζας είναι ο πιο συχνός θαμώνας στο νέο στέκι (τραπεζικών συμβουλών ) που συγκροτείται στην Φιλελλήνων .


Με βάση την ως τώρα τακτική του ο απελθών πρόεδρος φαίνεται να θέλει να επιβάλλει την παρουσία του με κάθε τρόπο ώστε να μην αποκοπεί από τις γραφειοκρατικές και διοικητικές δομές που θεωρεί ότι ελέγχει.


 Εξάλλου δεν πρέπει να λησμονούμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και η τότε διοίκηση της τράπεζας υπό τον κ. Γαμβρίλη φαίνεται ότι γνωρίζει πολλά.


Το ζήτημα δεν είναι το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την παρουσία του στα τραπεζικά δρώμενα αλλά γιατί η νέα διοίκηση της τράπεζας και ο βασικός μέτοχος σιωπούν και δεν αποσαφηνίζουν της προθέσεις τους. 


Η σιωπή τους μήπως σχετίζεται με την υπόθεση χορήγησης διαφημίσεων που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και κάποιοι κρίνουν χρήσιμη την παρουσία του τέως προέδρου διότι πιστεύουν ότι γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση; 


 Μήπως η σιωπή και η αδράνεια του Προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν ως κοινό γνωστό τον άνθρωπο που διατείνεται ότι είναι φίλος από τα παλαιά τόσο του κ. Γαβρίλη όσο και του κ. Σπίρτζη, δηλαδή τις παρέας που διοίκησε το ΤΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ και την Τράπεζα Αττικής τα 5 τελευταία χρόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου