Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Νέο κανόνι ΣΟΚ!! Μεγάλη Ελληνική βιομηχανία ετοιμάζει λουκέτο



Ποια μεγάλη Ελληνική βιομηχανία ετοιμάζει λουκέτο; Ακόμα ένα λουκέτο σε μεγάλη ελληνική βιομηχανία.



Με 55 χρόνια ζωής η ELFE βρίσκεται σήμερα στο χείλος του γκρεμού και κάποιοι προσπαθούν να κερδίσουν βουλιάζοντας μία από τις μεγαλύτερες χημικές βιομηχανίες της χώρας στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες ανθρώπους.


Το 1961 ιδρύεται η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ) από τον όμιλο της Εμπορικής τράπεζας και το 1965 ξεκινά η λειτουργία της εταιρίας στην περιοχή της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα.


Το 2009 (μία χρονιά-σταθμός) ξεκινάνε οι περιπέτειες μια και πραγματοποιείται η εξαγορά της εταιρίας από τον τότε κραταίο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και μετονομάζεται σε « Ελληνικά Λιπάσματα-ELFE».


Τον Ιούνιο του 2015 η ELFE δημιουργεί 2 νέες εταιρίες και τους μεταβιβάζει το δικαίωμα εκμετάλλευσης της δραστηριότητας της επιχείρησης τον μηχανολογικό εξοπλισμό ενός τμήματος του εργοστασίου αλλά και δανείζει το σύνολο των εργαζόμενων (340 υπάλληλοι) μέσω μία τρίτης εταιρείας.


Η τακτική της δημιουργίας θυγατρικών (με ότι αυτό συνεπάγεται) θα μπορούσε να δείχνει την πρόθεση για δόλια πτώχευση, αν σκεφτεί κανείς ότι η ELFE έχει πάρα πολλά χρέη.


Το βέβαιο είναι ότι -πριν να είναι πάρα πολύ αργά- θα πρέπει να επιληφθούν της κατάστασης τόσο οι Υπουργοί όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών για να μην δούμε ακόμα ένα λουκέτο.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου