Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Τι δεν θα μπορούν να ποστάρουν πια οι influencers στα social media



Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας θέλει να απαγορεύσει στις εταιρείες των social media να δίνουν διαφημίσεις και να επιτρέπουν την προώθηση αμφίβολων προϊόντων υγείας από influencers όπως η Κιμ Καρντάσιαν και η Κάιλι Τζένερ. 


Ο καθηγητής Steve Powis καλεί το Instagram, το Facebook και το Twitter να σταματήσουν να προβάλλουν διαφημίσεις στις οποίες διάσημα πρόσωπα πληρώνονται για να προωθούν χάπια διατροφής, τσάγια αποτοξίνωσης και γλυκά που καταστέλλουν την όρεξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για προϊόντα που δεν βοηθούν σε τίποτα στην υγεία αλλά αντίθετα κάποια είναι και επικίνδυνα.

«Οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης έχουν καθήκον να καταργήσουν την πρακτική των ατόμων και των εταιρειών που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να στοχεύσουν τους νέους με προϊόντα που είναι γνωστό ότι διατρέχουν κίνδυνο κακής υγείας», σημειώνει ο καθηγητής.

Οι επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας ανησυχούν για το γεγονός ότι ακόλουθοι των διασημοτήτων χρησιμοποιούν προϊόντα υγείας που διαφημίζουν και μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ψυχική και τη σωματική τους υγεία, ισχυριζόμενοι ότι έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, τα συμπληρώματα για την απώλεια βάρους περιέχουν συχνά συστατικά που μπορούν να ερεθίσουν το στομάχι να προκαλέσουν διάρροια και να ταράξουν το πεπτικό σύστημα. Επίσης, προσφέρουν ψεύτικες ελπίδες σε ανθρώπους που δεν είναι ευχαριστημένοι με το σώμα τους.

«Αν ένα προϊόν ακούγεται πως είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό τότε πιθανότατα είναι και επικίνδυνο. Οι κίνδυνοι της γρήγορης απώλειας βάρους είναι πολλοί και η διαφήμιση των προϊόντων αυτών είναι επιβλαβής για την υγεία», επιμένει ο καθηγητής.

Επίσης, θίγει το γεγονός ότι οι νέοι είναι πιο επιρρεπείς και ακολουθούν τα πρότυπα των ανθρώπων αυτών, για να τους «μοιάσουν».

Σε κάθε περίπτωση, είναι επικίνδυνο να αγοράζετε τέτοια προϊόντα. Εάν θέλετε να πάρετε συμπληρώματα, καλό είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας και να αγοράσετε κάτι που είναι εγκεκριμένο και ασφαλές για την υγεία σας.

Με πληροφορίες από Guardian


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου