Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Το Facebook ξηλώνει λογαριασμούς και posts



Στοιχεία που αποκαλύπτουν τον όγκο του αμφιλεγόμενου περιεχομένου που αφαιρέθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, δημοσίευσε το Facebook, σε μια προσπάθεια να πείσει για τα μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπισης της κατάχρησης της επιρροής που προσφέρει η ευρεία του χρήση ως κοινωνικό δίκτυο.


Η διοίκηση της Facebook φαίνεται πάντως ότι εσχάτως κάνει ενέργειες στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του τρόπου εσωτερικής λειτουργίας και παρακολούθησης του περιεχομένου, αφού η αποκάλυψη των σκανδάλων ανάμειξης των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές και της Cambridge Analytica, αφού έχασε ένα εκατομμύριο χρήστες από την Ευρώπη και η μετοχή του έγραψε βαριές απώλειες.

Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να αναλυθεί σε έξι κατηγορίες: βία γραφικών, γυμνό ενηλίκων και σεξουαλική δραστηριότητα, τρομοκρατική προπαγάνδα, ρητορική μίσους, ανεπιθύμητη αλληλογραφία και ψεύτικοι λογαριασμοί.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του τρέχοντος έτους, 837 εκατομμύρια δημοσιεύσεις που περιείχαν ανεπιθύμητα μηνύματα αφαιρέθηκαν από το Facebook, αντιπροσωπεύοντας το 97% του συνόλου του περιεχομένου. 21 εκατομμύρια δημοσιεύσεις που περιείχαν ενηλίκους γυμνότητα λήφθηκαν επίσης εκτός σύνδεσης, το 96% των οποίων βρέθηκε και επισημάνθηκε από την τεχνολογία του Facebook πριν αναφερθεί. 

Ομοίως, το 86% όλων των αναρτήσεων που περιέχουν γραφική βία εντοπίστηκαν και αναγνωρίστηκαν αυτόματα πριν αναφερθούν – 3,5 εκατομμύρια έλαβαν προειδοποιητικές ετικέτες ή διαγράφηκαν συνολικά.


Η τεχνολογία του Facebook είχε χαμηλότερο βαθμόεπιτυχίαςστον εντοπισμό των αναρτήσεων που περιέχουν ρητορική μίσους, παρόλα αυτά, 2,5 εκατομμύρια τέτοιων posts αφαιρέθηκαν από το κοινωνικό δίκτυο το πρώτο τρίμηνο.

Το 38% όλων των αναρτήσεων επισημάνθηκε με τεχνολογία. 

Όταν πρόκειται για ανεπιθύμητα μηνύματα, το πιο συχνά διαγραμμένο περιεχόμενο, η απενεργοποίηση ψεύτικων λογαριασμών είναι κρίσιμη. Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, 583 εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί ήταν απενεργοποιημένοι και οι περισσότεροι εξαιρέθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από την εγγραφή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου