Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Απίστευτο! Ο Παπανδρέου και ο Όσιος Μνημόνιος γιορτάζουν την ίδια μέρα !!!!




Όσο και αν φαίνεται για κλασικό... τρολ του διαδικτύου, εντούτοις είναι αλήθεια. 

Σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο στις 16 Ιουνίου (σταθερή εορτή) γιορτάζει ο Άγιος Μνημόνιος και έχει γενέθλια ο Γιώργος Παπανδρέου!

Πολλές φορές η ζωή και το... εορτολόγιο μπορεί να παίξει παράξενα παιχνίδια. Φυσικά ο Άγιος Μνημόνιος δεν έχει καμία σχέση -πώς θα μπορούσε άλλωστε- με τα γνωστά προγράμματα που επέβαλε η Τρόικα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το εορτολόγιο ο Άγιος Μνημόνιος, Επίσκοπος Αμαθούντος της Κύπρου, είναι γνωστός από υπόμνημα στο διάδοχό του, Άγιο Τύχωνα. 

Ο υπομνηματιστής ονομάζει τον Μνημόνιο «αγιώτατο». 

Διετέλεσε Επίσκοπος κατά το πρώτο ήμισυ του 4ου αιώνος μ.Χ., ως δυνάμεθα να συμπεράνουμε από το γεγονός ότι ο διάδοχός του Τύχων εχειροτονήθηκε υπό του Επιφανίου Κύπρου.

Η μνήμη του Αγίου Μνημονίου συνεορτάζεται στις 16 Ιουνίου μαζί αυτή του Αγίου Τύχωνα.

Αυτές οι ελάχιστες πληροφορίες είναι μονάχα γνωστές για τη ζωή του Αγίου, αναφορά για τον οποίο γίνεται στον βίο του Τύχωνα.

Σήμερα, όμως, έχει γενέθλια και ο Γιώργος Παπανδρέου με ότι αυτό σημαίνει για τη σημειολογία του πράγματος. 

Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1952, κάτι που σημαίνει ότι σήμερα θα σβήσει 62 κεράκια.

Μία τραγελαφική σύμπτωση, η οποία μόνο πίκρα μας προκαλεί βέβαια, γιατί καμία διάθεση δεν έχουμε να γελάσουμε, είναι ότι στις 16 Ιουνίου έχει γενέθλια ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου (γεννήθηκε το 1952), ο μέγας "εγκέφαλος" που βρίσκεται πίσω από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου της χώρας μας με την Τρόικα το 2010.

Άντε, να τον χαιρόμαστε τον κορυφαίο "εθνοπατέρα", να τα εκατοστήσει αυτός και όλοι οι υπόλοιποι "σωτήρες" των λαών... 

Α ναι. Και μην ξεχάσετε να τον ξαναψηφίσετε τώρα που θα επανέλθει δριμύτερος με νέο πολιτικό φορέα συσπείρωσης δημοκρατικών δυνάμεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου