Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Πολύ σύντομα η Google θα απαιτεί την τακτική αναβάθμιση των συσκευών απο τους κατασκευαστές
Το να σας πω οτι τα Updates είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στον κόσμο του Android, δεν νομίζω οτι θα προκαλέσει έκπληξη σε κανένα. Το οτι η Google αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό ομως, μπορείς να το πείς και αναπάντεχο.


Μετά απο χρόνια και χρόνια που οι κατασκευαστές άφηναν στο έλεος του Θεού τις συσκευές τους, χωρίς αναβαθμίσεις ασφαλείας, και φυσικά με πολλά κινητά να μένουν 2 και 3 εκδόσεις πίσω απο την νεότερη, ακόμα και αν ανήκουν στην κατηγορία των Flagships, ήρθε η ώρα της Google να τραβήξει τα χαλινάρια των OEMs, προσθέτοντας μια μικρή αλλά σημαντική παράμετρο στην συμφωνία που υπογράφουν οι κατασκευαστές για να μπορούν να χρησιμοποιούν τα Google Services.

Όπως αποκάλυψε κατα τη διάρκεια του Google I/O, o David Kleidermacher, ο υπεύθυνος του Android platform security δηλαδή, η νέα πολιτική ασφαλείας του Android, απαιτεί από τους κατασκευαστές να προσφέρουν αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Η παροχή των Security Patches εχει περιληφθεί στην συμφωνία με τους κατασκευαστές. Αυτή η κίνηση θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του αριθμού των συσκευών που λαμβάνουν συχνά Security Updates.

Βέβαια η λέξη κλειδί εδώ είναι το συχνά, αφού παρότι η Google σίγουρα θα έχει μειώσει τις ανοχές για μεγάλες καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των Security Patches, δύσκολα όμως θα μπορέσει να επιβάλει την μηνιαία αναβάθμιση τους απο όλους τους κατασκευαστές.


Φυσικά το μεγαλύτερο βήμα προς αυτόν τον στόχο έγινε πέρσι, με το Project Treble, το οποίο όταν έρθει η ώρα θα προσφέρει εύκολη και ασφαλή αναβάθμιση των συσκευών ανεξάρτητα απο το Skin που κουβαλάνε.

Υπάρχουν πλέον αρκετές εταιρίες που δείχνουν να τις αναβαθμίσεις σε πρώτο πλάνο, οπως η Oneplus, η Sony, η Nokia και η Essential, ενώ και το αναβαθμισμένο Android One, δείχνει μια καλή λύση για κάποιον που ψάχνει μια συσκευή με εγγυημένες αναβαθμίσεις. Οι υπόλοιποι φαίνεται οτι θέλουν δε θέλουν θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν έστω και σε μικρότερο βαθμό τον ρυθμό των παραπάνω.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου