Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ - Ποιος είναι Νικόλαος Σακελλαρίου ο πρόεδρος του ΣτΕ που παραιτήθηκε:

Ο Νικόλαος Σακελλαρίου παραιτήθηκε την Τετάρτη 16\5\2018 από τη θέση του ως επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας 

Ο Νικόλαος Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951 και κατάγεται από το Ξυλόκαστρο. Φοίτησε στη Λεόντειο Σχολή και στη συνέχεια σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

Το 1977 μπήκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το 2009 ανέλαβε πρόεδρος του ΣΤ' τμήματος του ΣτΕ και τον επόμενο χρόνο, το 2010, ανέλαβε πρόεδρος του Α' Τμήματος.

Στις 30 Ιουνίου κλήθηκε, ως ο αρχαιότερος των αντιπροέδρων, να καλύψει προσωρινά την θέση του προέδρου του ΣτΕ λόγω συνταξιοδότησης του τότε προέδρου Σωτηρίου Ρίζου.

 Στις 22 Οκτωβρίου 2015 επελέγη για την προεδρία του ΣτΕ. 

Ως δικαστής έχει υποστηρίξει την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού της ΔΕΗ και του PSI.

 Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 ως πρόεδρος του ΣτΕ ματαίωσε την συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου λόγω του κλίματος που είχε διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις.

 Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαίων δικαστών και νομικών.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει διατελέσει πρόεδρος της Εταιρείας Διοικητικών Μελετών ενώ είναι συγγραφέας ποικίλων νομικών μελετών. 

Το 2001 τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον τίτλο του «Αρχοντος του Μεγάλου Νομοφύλακος της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας».

Στις 16-5-2018 παραχώρησε συνέντευξη τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε ότι παραιτείται, επικαλούμενος την παραβίαση του απορρήτου των διασκέψεων που αφορούσαν την υπόθεση του ασφαλιστικού (νόμος Κατρούγκαλου).

Κατοικεί στην Αθήνα.Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου