Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Χάρρυ Κλυνν: 6+1 ρόλοι του που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ... (ΒΙΝΤΕΟ)Ο Χάρρυ Κλυνν ήταν ένας από τους θρυλικότερους κωμικούς της παλιάς και της σύγχρονης Ελλάδας. 

Μέχρι και πριν μια δεκαετία βρισκόταν δυναμικά στις επάλξεις και σατίριζε το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι με τον old school τρόπο του. Δηκτικός, κυνικά αστείος, αυθόρμητος και αφοπλιστικός.

Ο θάνατος του είναι το τέλος της επιθεώρησης και των μεγάλων κωμικών. Ήταν ο τελευταίος των Μοϊκανών. Καλλιτέχνης πολλαπλών όψεων, αφού εκτός από την σάτιρα μέσω της υποκριτικής, είχε και τη σάτιρα μέσω της μουσικής. Ο δίσκος του Πατάτες αποτελεί το καλύτερο δείγμα της σατιρικής του φύσης.

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται στους ρόλους του. Ρόλοι που μάθαμε ακόμα κι εμείς που δεν τον ζήσαμε στο ζενίθ της πορείας του. Που ακούσαμε από τους γονείς μας για τον Χάρρυ Κλυνν και αναζητήσαμε στα δικά μας μέσα την καλλιτεχνική του αξία.

Για να αποτίσουμε  τον δικό μας φόρο τιμής, συλλέξαμε 7 χαρακτηριστικούς ρόλους του. Αυτούς που δείχνουν χωρίς καθόλου λόγια τι ήταν ο Χάρρυ Κλυνν.2) Ο Αρτέμης ο μποέμ.
3) Ένα από τα θρυλικότερα σκετς. Όχι μόνο του Χάρρυ Κλυνν.

 

4) Στην ταινία Γάμος Αλά Ελληνικά όπου ως αδερφός της Ξένιας Καλογεροπούλου είχε φέρει τον Γιώργο Κωνσταντίνου στα όρια του.
5) Στα 201 Καναρίνια.6) Ο ταξιτζής του δεν θα μπορούσε να λείπει.

 


7) Άλλος ένας ακραιφνώς σατιρικός χαρακτήρας, βγαλμένος από την ελληνική πραγματικότητα.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου