Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Αντιτρομοκρατική: Έξι προσαγωγές ακροδεξιών για επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών




Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί σήμερα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική και σε πόλη της επαρχίας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης του ακροδεξιού χώρου η οποία φέρεται να είναι η Combat 18 Hellas


Σε σωρεία επιθέσεων με εκρηκτικούς-εμπρηστικούς μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ και εφόδους σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών, από εγκληματική ακροδεξιά ομάδα, που δραστηριοποιείται κυρίως στην Αττική, αλλά και στην επαρχία, φέρονται να εμπλέκονται οι προσαχθέντες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί.

Οι προσαχθέντες φέρεται να ανήκουν στην ακροδεξιά ομάδα Combat 18 Hellas, οπαδούς του Ναζισμού και του Αδόλφου Χίτλερ με το «18» να αντιπροσωπεύει στο λατινικό αλφάβητο τα αρχικά του. Οι ρίζες της οργάνωσης είναι βρετανικές και σύντομα εξαπλώθηκαν ως νεοναζιστική οργάνωση σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα ευθύνονται μεταξύ άλλων και για την βεβήλωση του μνημείου του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λένε ότι οι έξι προσαγωγές θα μετατραπούν σύντομα σε συλλήψεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι κατ' οίκον έρευνες που είναι σε εξέλιξη, είναι κατά κύριο λόγο στην Αττική, αλλά και σε πόλη της Ηπείρου και στη βόρεια Ελλάδα. Έως στιγμής έχουν βρεθεί πολλές βόμβες μολότοφ και εκρηκτικές ύλες.

Οι υποθέσεις, τις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, είναι επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες (σσ: περισσότερες από 20), για τις οποίες μάλιστα συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει ευθύνη σε ιστολελίδες του ακροδεξιού χώρου. Μεταξύ αυτών των επιθέσεων είναι και εκείνη στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.

Για την τελευταία έφοδο στη «Φαβέλα», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει για την ώρα ανάμειξη των έξι που κρατούνται, αλλά και γι αυτή την υπόθεση εκφράζεται αισιοδοξία ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε από τους εισβολείς.

Υπενθυμίζεται πως στις 11 Γενάρη η Αντιτρομοκρατική είχε ανακαλύψει φυσίγγια, πλήθος μαχαιριών και σουγιάδων, τρικάκια της “Χρυσής Αυγής” και της “ΑΠΕΛΛΑ” στα σπίτια των νεοναζί που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τη βομβιστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό που έγινε στις 29 Αυγούστου 2017 στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Στις έρευνες είχαν βρεθεί και κατασχεθεί:

- όπλα τύπου “airsoft”,

- δύο φυσίγγια, πολεμικού τυφεκίου και των 9 mm αντίστοιχα, καθώς και κάλυκες πολεμικού τυφεκίου,

- πλήθος μαχαιριών και σουγιάδων,

- δύο φιαλίδια βουτανίου των 500 γραμμαρίων, εκ των οποίων το ένα με επικολλημένες πέτρες,

- πλήθος αθυρμάτων και τρικάκια της “Χρυσής Αυγής” και της “ΑΠΕΛΛΑ”,

- βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου και αυτοκόλλητα με σβάστικα,

- σημαία της 21ης Απριλίου 1967 και

- ψηφιακά πειστήρια, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από την Αντιτρομοκρατική, αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου