Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Γκέτο Μεταναστών ο Πειραιάς με υπογραφή Μώραλη και ΜΚΟ του Σόρος!





«Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» ισχύει και στην περίπτωση των προσφύγων που κατά δεκάδες χιλιάδες έχουν φτάσει στη χώρα μας και τώρα προετοιμάζονται να παραμείνουν για πολλά χρόνια όχι μονάχα στα νησιά αλλά και σε μεγάλες πόλεις, όπως ο Πειραιάς.


Με μία «περίεργη» απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, ο Πειραιάς, που δεινοπάθησε για να απομακρύνει τους πρόσφυγες από το λιμάνι, ζητεί επισήμως την εγκατάστασή τους! Κι αυτό σε «κοινοπραξία» με γνωστές ΜΚΟ -του διαβόητου Σόρος και άλλων- που συμμετέχουν ως διά μαγείας σχεδόν σε όλα τα προγράμματα για μετανάστες και πρόσφυγες.





Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την πρωτοβουλία «Αστικές Καινοτόμες Δράσεις», αθόρυβα και έξυπνα, βάζει στο παιχνίδι δήμους προσφέροντας γενναία χρηματοδότηση. 

Την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος (CITIGE-CITIzen and RefuGEs-Πολίτες και Πρόσφυγες) ανέλαβε ο Δήμος Πειραιώς σε συνεργασία με άλλους δήμους, όπως ο πολύπαθος Δήμος Λέσβου. 

Χωρίς να ερωτηθούν κάτοικοι και φορείς, ο Πειραιάς εγκαινιάζει πρόγραμμα που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη μεταναστών και τη συμμετοχή των τελευταίων σε προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού. 

Οπως αναφέρει εισήγηση που ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου στις 5 Απριλίου, «το έργο έχει στόχο να αναπτύξει μια ενοποιημένη πλατφόρμα συνεργασίας για την προσωρινή ενσωμάτωση των μεταναστών και προσφύγων στους δήμους των νησιών του Αιγαίου, καλύπτοντας τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες τους, και την ομαλή αλλά και γρήγορη μετάβασή τους στην ενδοχώρα και κυρίως στον Δήμο Πειραιά».

Την ίδια ημέρα το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά ενέκρινε το έργο «για την ανεύρεση νέων και καινοτόμων λύσεων, προκειμένου οι πόλεις να διαχειριστούν με αποτελεσματικότητα την ένταξη των μεταναστών-προσφύγων στον αστικό ιστό τους».

Ετσι οι Δήμοι Λέσβου και Πειραιώς θα προχωρούν στη «μονιμοποίηση» των προσφύγων σε αγαστή συνεργασία με ΜΚΟ όπως η Μετάδραση, η Praksis και η διάσημη πλέον, λόγω της εμπλοκής του επενδυτή Τζορτζ Σόρος, Solidarity Now (Αλληλεγγύη).

Θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της Solidarity Now Στέλιος Ζαβός είναι ο Ελληνας που στεφάνωσε τον 84χρονο Τζορτζ Σόρος στον τελευταίο γάμο του με τη 43χρονη Ταμίκο Μπόλτον. Η εν λόγω ΜΚΟ έχει πρόσφατα εμπλακεί και στα προγράμματα στέγασης προσφύγων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, ενώ χρηματοδοτεί σειρά σχετικών δράσεων στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου