Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Αυξημένες οι ροές μεταναστών/προσφύγων το τελευταίο 48ωρο στα νησιά του Β. Αιγαίου



Αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων σημειώνονται το τελευταίο 48ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μήπως ο «σουλτάνος» άρχισε να πραγματοποιεί την απειλή του;



Την Παρασκευή είχε γίνει γνωστή η απειλή του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών προς την ΕΕ, πως η Τουρκία μπορεί να στέλνει 15.000 πρόσφυγες κάθε μήνα στην ΕΕ.

Έτσι, 330 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν από την Τουρκία στα Ελληνικά νησιά τις τελευταίες 48 ώρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, από το πρωί της Παρασκευής μέχρι και σήμερα Κυριακή το πρωί, στη Λέσβο πέρασαν 100 άτομα και στη Χίο πέρασαν 230. Ευτυχώς, στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, η Χίος να έχει σήμερα περισσότερους εγκλωβισμένους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέσβο! Οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου, που αναμένεται να εξεταστεί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, σε καταυλισμούς και άλλες δομές στα Ελληνικά νησιά, βρίσκονται σήμερα συνολικά 8.607 άτομα. Στη Λέσβο 3.390, στη Χίο 3.490 και στη Σάμο 1.727.

Απορίας άξιο είναι το γιατί δεν επιστρέφονται άμεσα στις χώρες τους οι παράνομοι μετανάστες, καθώς δεν είναι δυνατόν να αιτούνται άσυλο άτομα που δεν προέρχονται από εμπόλεμες χώρες. Επίσης, θα έπρεπε άμεσα η Ελλάδα να προωθεί τους ανθρώπους αυτούς προς την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς κανένας από αυτούς δεν επιθυμεί να συνεχίσει την ζωή του στην χρεωκοπημένη Ελλάδα. Για ποιο λόγο φυλακίζονται στην Ελλάδα όλοι αυτοί;

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου