Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Μια από τις «ευφυείς πόλεις» η Αθήνα



Η Αθήνα είναι μία από τις 16 πόλεις που κέρδισαν στην υποψηφιότητα για «έξυπνη πόλη» με πληροφοριακά συστήματα, της IBM. Στο πλαίσιο αυτό ήταν το επίκεντρο επίσκεψης εμπειρογνωμόνων της εταιρίας για συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.



Αρμόδιο υψηλόβαθμο στέλεχος της IBM συνεχάρη τους νικητές, λέγοντας ότι, «Με την βοήθεια των εμπειρογνωμόνων μας, πόλεις σε όλον τον κόσμο μπορούν πλέον να κάνουν χρήση δεδομένων καλύτερα, και να μεταβάλλουν τον τρόπο με τον οποίο εν απασχολούν τους πολίτες, να εξυπηρετήσουν, και να κάνουν τις πόλεις τους πιο κατοικήσιμες.
 Ευχαριστούμε όλους αυτούς που αιτήθηκαν, και αισθανόμαστε τυχεροί που είμαστε στην θέση να παράσχουμε το βέλτιστο ταλέντο της IBM, καινοτομία, και πόρους ώστε να βοηθήσουμε στην βελτίωση τόσων πόλεων.
 Κατά το προσεχές έτος προσβλέπουμε να εργαστούμε με αυτή την νέα ηγετική ομάδα ώστε να κάνουμε τις πόλεις τους πιο ευφυείς».


Μετά από εντατική προετοιμασία, επιτελείο έξι εμπειρογνωμόνων της IBM ταξίδεψε και παρέμεινε για 3 εβδομάδες στην Αθήνα, όπου είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και άλλα δημοτικά στελέχη, πολίτες, επιχειρηματίες και εκπροσώπους φιλανθρωπικών οργανώσεων, κατά την οποία το επιτελείο ανέλυσε δεδομένα σχετικά με το κρισιμότερο πρόβλημα του κυκλοφοριακού, που αντιμετωπίζει ο δήμος, και ενέκρινε ευρύ φάσμα προοπτικών, λαμβάνοντας υπόψη και βέλτιστες πρακτικές που χρησιμοποιούνται από άλλες πόλεις. 

Συνέστησε μετά από στενή συνεργασία με τις δημοτικές αρχές καινοτόμες και ειδικά διαμορφωμένες μεθόδους ανταπόκρισης στην λύση του κυκλοφοριακού στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας, παρέχοντας και σχεδιασμένο χάρτη για το πως η Αθήνα θα μπορούσε να βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα.

Από τους έξι εμπειρογνώμονες της IBM προτείνεται η ενίσχυση της επιβολής των κανονισμών στο κέντρο της πόλης με τη χρήση της τεχνολογίας, η κατάρτιση ολοκληρωμένης στρατηγικής συνδυασμένων αστικών μεταφορών, η ανάπτυξη τεχνολογιών ευφυών μεταφορών, η ενθάρρυνση της ανταλλαγής δημόσιων και ιδιωτικών πληροφοριών για την αξιοποίηση δεδομένων προς όφελος της πόλης, η θεμελίωση αρχής μητροπολιτικών μεταφορών, και η προσέλκυση των Αθηναίων να μοιραστούν το όραμα για τις μεταφορές με τη χρήση πολυμέσων.

Άλλες από τις 16 πόλεις που κέρδισαν την υποψηφιότητα και όπου διεξάγεται το ίδιο εγχείρημα αποτελούν το Ντένβερ, το Ντιτρόιτ, η Μελβούρνη, το Μέμφις και το Σαντιάγο της Χιλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου