Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Φοράς μπούρκα στην Ελβετία; Πληρώνεις πρόστιμο 9.500€Είναι πλέον παράνομο να να φοράς μπούργκα, η οποία καλύπτει το πρόσωπο, σε δημόσιους στην περιοχή Tessin μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το θέμα το 2013, στο οποία το 65 τοις εκατό ψήφισε υπέρ της πλήρους απαγόρευσης.Ο νόμος κατά της μπούργκας, ο οποίος απαγορεύει το πέπλο στο πρόσωπο, δηλαδή τη μπούργκα και το νικάμπ, τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου και εφαρμόζεται από την αστυνομία στην περιοχή.


Όποια φορά μπούργκα θα πληρώνει πρόστιμο περίπου 9.500 ευρώ.


Από τους 350.000 κατοίκους στην ιταλόφωνη περιοχή περίπου το 70 τοις εκατό είναι Ρωμαιοκαθολικοί ενώ δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου μουσουλμάνοι.


Ωστόσο υπάρχει ο φόβος, η απαγόρευση να επηρεάσει τον μουσουλμανικό τουρισμό, οι οποίοι υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο μένουν περίπου 40.000 νύχτες στην πόλη του Λουγκάνο και μόνο.


Τα ξενοδοχεία κάνουν τζίρο 17.500.000 ευρώ, κάθε χρόνο από τους τουρίστες της Μέσης Ανατολής.


Η «Τιτσίνο Τουρίσμο» (κέντρο τουριστικών πληροφοριών) δήλωσε ότι η επιθυμία της περιοχής θα γίνει «σεβαστή», αλλά υπάρχει ο φόβος ότι οι γυναίκες που φορούν μπούργκα θα αποφύγουν τελείως την περιοχή.


Η σαουδαραβική πρεσβεία στη Βέρνη έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της που επισκέπτονται την Ελβετία αυτό το καλοκαίρι να είναι προσεκτικοί για να μην παραβαίνουν το νόμο.http://followgr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου