Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

TO “MEETING THE ODYSSEY” ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ: ΜΙΑ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ


Το συναρπαστικό διαπολιτισμικό ταξίδι του “Meeting the Odyssey” συνεχίζει το ταξίδι του!

Μετά από την άφιξη του στο λιμάνι της Ελευσίνας στις 3 Ιουνίου, το ιστορικό “Hoppet” περιπλανήθηκε στον Σαρωνικό και στο Αιγαίο (Λέρος, Λέσβος, Λαύριο) και από τις 26 Ιουνίου φέρνει μια πολυμελή ομάδα ερμηνευτών και καλλιτεχνών από όλη την Ευρώπη ξανά στην υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021 για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις με δωρεάν είσοδο στο Παλαιό Ελαιουργείο και πολλά δρώμενα, σεμινάρια και workshops.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αισχυλείων θα παρουσιαστούν δύο παραστάσεις, το “Memories for Life” και το “landing_an odyssey” στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας καθώς και το Instant performance «Routes on Roots // Διαδρομές στις Ρίζες» , ένα συνεργατικό δρώμενο που θα πραγματοποιηθεί από τον καλλιτέχνη Ευριπίδη Λασκαρίδη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας.

Στις 29 Ιουνίου και ώρα 22:00, η ομάδα του “Meeting the Odyssey” θα παρουσιάσει το “Memories for Life”, μια φυσική πολύγλωσση παράσταση σχετικά με το παρελθόν και το παρόν, το παλιό και το νέο. Στο “Memories for Life” επτά άτομα ξαναζούν το ταξίδι της ζωής τους και προσπαθούν να αφηγηθούν τις προσωπικές τους ιστορίες, όπως αυτές τους έχουν καθορίσει, σε ένα περιβάλλον, όπου οι αναμνήσεις, η πραγματικότητα και τα όνειρα είναι ίσα. Η παράσταση εμπνέεται από την ομηρική Οδύσσεια και τον κόσμο, όπως είναι σήμερα, ενσαρκωμένο από ένα σύνολο νέων Ευρωπαίων ηθοποιών και σκηνοθετημένο από την Maria Lundström, καλλιτεχνική διευθύντρια του Viirus Theatre.

Επίσης, στις 30 Ιουνίου, καθώς και στις 2-3 Ιουλίου, ώρα 22:00, η ομάδα του “Meeting the Odyssey”, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παράσταση “landing_an odyssey”.

Με αφορμή την έννοια της «επιστροφής» οι συντελεστές θα αναδείξουν την άλλη πλευρά του «νόστου», της νοσταλγίας – της επιθυμίας να αποκαλύψεις αυτό που πάντα οδηγεί σε νέες συναντήσεις, συγκρούσεις και τραγωδίες. Με αυτή την έννοια, η «αποβίβαση» ή η «προσγείωση», ειδικά μετά από μια μακρά απουσία, ανοίγει τον δρόμο προς μια διαφορετική ματιά, προς μια άγνωστη διάσταση. Σκηνοθετημένη από τους Michele Losi και Peter Kirk, η παράσταση θέτει το ερώτημα «είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να γυρίσουμε στην Ιθάκη;».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής δράσης “Meeting the Odyssey”, η Ελευσίνα 2021 παρουσιάζει την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 19:45 τον περίπατο «Routes on Roots // Διαδρομές στις Ρίζες» της ομάδας ΩΣΜΩΣΙΣ σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Λασκαρίδη με τη συνεργασία της Ασπασίας-Μαρίας Αλεξίου και του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας.

Το πρόγραμμα “Meeting the Odyssey” χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Πολιτισμός» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι δράσεις στην Ελευσίνα χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2021- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 – Υποψήφια Πόλη και τα Αισχύλεια 2016.

“Routes on Roots // Διαδρομές στις Ρίζες”

Ημέρα: Τρίτη 28 Ιουνίου
Ώρα: 19:45
Σημείο εκκίνησης: Λαογραφικό Μουσείο Μικρασιατών, Λαμψάκου 13 Άνω Ελευσίνα

Η συμμετοχή στον περίπατο είναι ελεύθερη αλλά, λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (60 άτομα), η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη.

Τηλ. κρατήσεων: 2105565613 (Δευτέρα, 27/6 9 π.μ. – 5 μ.μ.)
Email κρατήσεων: info@eleusis2021.eu (μέχρι και τη Δευτέρα, 27/6)

“Memories for Life”

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Ημέρα : 29 Ιουνίου 2016
Ώρα : 22:00
Είσοδος: Δωρεάν

“landing_an odyssey”

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
Ημέρες : 30 Ιουνίου, 2 Ιουλίου και 3 Ιουλίου 2016
Ώρα : 22:00
Είσοδος: Δωρεάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου