Με ενισχυμένο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας, αρχίζει δρομολόγια η εταιρεία στη Μεσόγειο.
Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να άνοιξε πρώτη, τα λιμάνια της από την 1η Αυγούστου για τις κρουαζιέρες στη χώρα μας, εντούτοις οι εταιρείες δεν ήταν έτοιμες για να το πράξουν, περιμένοντας τα δικά τους πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας.
Η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε ότι βάζει κρουαζιέρες, αλλά από τις 22 Αυγούστου στη χώρα μας, είναι η MSC Cruises, η οποία επανεκκινεί τις δραστηριότητές της στη Μεσόγειο.
Η αρχή γίνεται με δύο κρουαζιερόπλοια, το MSC Grandiosa και το δημοφιλές MSC Magnifica, τα οποία θα πραγματοποιούν 7ήμερες κρουαζιέρες στη Δυτική και την Ανατολική Μεσόγειο, αντίστοιχα.
Το MSC Magnifica θα επισκέπτεται πέντε προορισμούς, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας αποτελεί πόλο έλξης για τον κλάδο της κρουαζιέρας.
Συγκεκριμένα, το MSC Magnifica θα αναχωρεί από το Μπάρι της Ιταλίας και θα επισκέπτεται, κατά σειρά, την Κέρκυρα, το Κατάκολο, τον Πειραιά και στη συνέχεια την Τεργέστη, προτού επιστρέψει και πάλι στο Μπάρι.
Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, έως το τέλος Οκτωβρίου, από τις 22 Αυγούστου, υπό την αίρεση της έγκρισης των ιταλικών αρχών και της ετοιμότητας των ελληνικών λιμανιών.
Βάσει αυτού του σχεδιασμού, το πρώτο δρομολόγιο θα φτάσει στην Κέρκυρα στις 23 Αυγούστου, στο Κατάκολο στις 24 και στον Πειραιά στις 25 του μήνα.
Εντός του Οκτωβρίου η εταιρεία θα ανακοινώσει το σχεδιασμό της για τον προσεχή χειμώνα.
Για αυτή, την αρχική φάση επανεκκίνησης των δρομολογίων, τα δύο πλοία της MSC Cruises θα δέχονται μόνο επισκέπτες που είναι κάτοικοι χωρών Σένγκεν.
Επιπλέον, τα δρομολόγια στη Μεσόγειο έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, λαμβάνοντας υπόψη την προσβασιμότητα των λιμένων και μειώνοντας, όπου είναι δυνατόν, τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών ή των πτήσεων από τους επισκέπτες.
«Παρά τις σοβαρές δυσκολίες που προκάλεσε σε όλα τα επίπεδα η κρίση της πανδημίας, είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η επανεκκίνηση είναι μια νέα αρχή δυναμικής ανάπτυξης για τον κλάδο μας,» επισημαίνει ο Κυριάκος Αναστασιάδης, Senior Advisor Θεσμικών και Θαλάσσιων Υποθέσεων της MSC Cruises.
Υψηλού επιπέδου πρωτόκολλο
Η ανάπτυξη του πρωτοκόλλου υγείας και ασφάλειας της MSC Cruises είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μιας πολυδιάστατης ομάδας εργασίας, που αποτελείται από εμπειρογνώμονες της εταιρείας στους τομείς των Ιατρικών Υπηρεσιών, της Δημόσιας Υγείας, των Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών, του HVAC και άλλων Μηχανολογικών Συστημάτων Πλοίων, της Πληροφορικής και των Logistics, μεταξύ των οποίων ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Χρηστάκης Χατζηχριστοδούλου, που είναι και συντονιστής του προγράμματος Healthy Gateways της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημαντική είναι και η συμβολή του κορυφαίου παγκόσμιου παρόχου υγειονομικής περίθαλψης Aspen Medical, που βοήθησε στην ανάπτυξη του πρωτοκόλλου και των διαδικασιών λειτουργίας.
Συνδυάζοντας επιστημονικά και στατιστικά στοιχεία και αποτελέσματα ερευνών για τη νόσο COVID-19, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς, το νέο πρωτόκολλο έχει σχεδιαστεί για την πρόληψη και τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης της νόσου κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας με τα πλοία της MSC Cruises.
Οι βασικοί πυλώνες που αφορούν τα προληπτικά μέτρα και το σχεδιασμό αντίδρασης είναι:
=Καθολικός έλεγχος υγείας των επισκεπτών πριν από την επιβίβαση, που περιλαμβάνει τρία βήματα: έλεγχο θερμοκρασίας, συμπλήρωση ερωτηματολογίου υγείας και τεστ ανίχνευσης COVID-19, και αντίστοιχος, συνεχής έλεγχος της υγείας των πληρωμάτων σε τρεις φάσεις: πριν την έξοδο από τη χώρα τους, πριν την επιβίβαση στο πλοίο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
-Ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και απολύμανσης, που υποστηρίζονται από την εισαγωγή νέων μεθόδων καθαρισμού.
=Τήρηση αποστάσεων, μέσω της μείωσης της συνολικής χωρητικότητας (περίπου. 10 m² ανά άτομο, βάσει συνολικής χωρητικότητας 70%).
=Βελτιωμένες ιατρικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες με άρτια καταρτισμένο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον έλεγχο, την αξιολόγηση και τη θεραπεία ύποπτων κρουσμάτων COVID-19.
-Συνεχής παρακολούθηση της υγείας επιβατών και πληρωμάτων, με καθημερινό έλεγχο της θερμοκρασίας είτε όταν επιστρέφουν από την ξηρά είτε σε ειδικούς σταθμούς γύρω από το πλοίο.
-Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα, σε στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.
Από τη στιγμή που ένας επισκέπτης αρχίζει να σχεδιάζει την κρουαζιέρα του και κάνει κράτηση μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψει στο σπίτι του, η MSC Cruises αξιολογεί κάθε φάση των διακοπών του για να εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα υγείας και ασφάλειας.
Οι επισκέπτες θα υποστηρίζονται σε κάθε βήμα με απλές και πρακτικές πληροφορίες και με τεχνολογικά μέσα που θα κάνουν τη διαδικασία ομαλή και λειτουργική.
Η επανασχεδιασμένη διαδικασία επιβίβασης με ψηφιακό check-in κάνει τη διαδικασία ανέπαφη, εξοικονομεί χρόνο και διευκολύνει τη διαχείριση της ροής των επισκεπτών.
MSC Magnifica
Το MSC Magnifica έχει μήκος 294 μέτρα, πλάτος 32 μέτρα και 17 ορόφους σε ύψος.
Χρειάστηκαν 547 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία του.
Επίσημα το κρουαζιερόπλοιο βγήκε στα ανοιχτά το 2010.
Η ονοματοθεσία του έγινε από την Ιταλίδα ηθοποιό Σοφία Λόρεν σε μια επίσημη τελετή στο Αμβούργο.
Η χωρητικότητά του είναι 95.128 τόνους. Έχει 1259 καμπίνες και μπορούν να επιβιβαστούν μέχρι 3,223 επιβάτες, ενώ απασχολεί περίπου 1,038 άτομα προσωπικό.
Το κρουαζιερόπλοιο είναι πλήρως εξοπλισμένο και έχει όλες τις ανέσεις για τους πελάτες του.
Συγκεκριμένα, διαθέτει 3 πισίνες, 12 μπαρ, ντίσκο, bowiling, internet cafe, σινεμά, αίθουσα θεάτρου με 1200 θέσεις, καζίνο, βιβλιοθήκη, καθιστικό, καταστήματα, 5 εστιατόρια με φαγητά από όλο τον κόσμο, γυμναστήριο, μπιλιάρδο, χώρο για τέννις, minigolf, spa, σολάριουμ, σάουνα και πολλές ακόμη υπηρεσίες.
Οι καμπίνες του θυμίζουν υπερπολυτελές ξενοδοχείο.
Το 2013 είχε ένα ατύχημα, καθώς έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς όμως να προκληθούν ζημιές και τραυματισμοί. Μετά από ελέγχους, ήταν έτοιμο να οργώσει και πάλι τη θάλασσα.
Δείτε το βίντεο με το εσωτερικό του εντυπωσιακού κρουαζιερόπλοιο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου